Živa je Srbija

Piše Milorad Vučelić

Oni nemaju ni stida, ni srama. Reč je, naravno, o našim političkim analitičarima, urednicima medija i ekspertima iz agencija za  istraživanje javnog mnjenja. Ta družina šarlatana, među kojima verovatno ima i onih sa visokim činovima u nekoj od službi, nije se skidala sa televizijskih ekrana i novinskih stranica, ne samo da je promašila sve rezultate izbora u Srbiji već je delovala i kao grupa organizovanih navijača katastrofalno poražene ekipe. Posle višemesečnog povlačenja po javnosti, ova povelika grupa zgubidana i dustabanlija prosto je razjarena ishodom drugog kruga predsedničkih izbora u Srbiji, te i dalje jaše i nikako da sjaše sa grbače naroda koji im je jasno i glasno rekao da nemaju pojma i da ništa, ama baš ništa, nisu pogodili. Što je najgore u ovom putujućem cirkusu diletanata okićenih akademskim titulama, i njima toliko važnim diplomama, priličan je broj profesora na raznim fakultetima gde verovatno obučavaju studente da, poput njih, budu diplomirani Glupi Avgusti. Istraživačke agencije neodoljivo podsećaju na Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena iz stripa „Alan Ford“, a  Srđan Bogosavljević, direktor „Ipsos stratedžik marketinga“ na generala Vara iz istoimenog stripa.
Naravno, ko je čitao „Pečat“ ne samo da zna, nego je znao, a i znaće!
To što ništa nisu predvideli, ni pogodili, i što su besprizorno navijali za Borisa Tadića i žutu holding firmu koja se predstavlja kao Demokratska stranka, samo je podstaklo ovu vašarsku družinu sastavljenu s koca i konopca da nastavi sa svojim aktivnostima. Oni i dalje tvrde da znaju šta je najbolje, šta valja činiti i šta bi trebalo da bude u centru javne pažnje.
Ne registruje se da su Demokratska stranka i Boris Tadić dvostruki gubitnici.

 

Izgubili su i parlamentarne i predsedničke izbore. U drugom krugu predsedničkih izbora, centralna, zapadna, južna, istočna Srbija i Beograd ubedljivo su porazili već etatiziranu severnu srpsku pokrajinu Vojvodinu koja je ostala „bastion DS-a“. Nacionalne manjine, sve sa rekordnim Tadićevim rezultatima u Novom Pazaru, na severu Bačke i Dimitrovgradu, nisu uspele da budu odlučujući jezičak na vagi na izborima u Republici Srbiji. Taj „veliki gigant“ Dragan Đilas, kako ga poltronski nazivaju poslušnici iz listova i televizija pod njegovom kontrolom, pretrpeo je poraz u Beogradu i svalio ga na Tadićeva pleća. Uostalom ni Tadić, ni pomenuti Đilas, krajnje napadno, nisu koristili na izborima ime stranke kojoj pripadaju, računajući da im to može samo okrnjiti omiljenost u narodu i veštački proizveden oreol uspešnosti.
Tadić je u svom prvom obraćanju posle poraza na predsedničkim izborima oštro napao istaknute intelektualce i brojne analitičare. Napad na analitičare je opravdan, jer ih je slušao, verovao im i – pogrešio. Ostalo je pomalo nejasno na koje se to intelektualce obrušio, pa stoga ne možemo ni suditi o opravdanosti njegovih napada. Sigurno je da nije mislio na impozantnu inteligenciju koju je u Beogradu, na tako magičan način, okupio najistaknutiji među njima, predsednik gradskog DS-a –  Aleksandar Šapić. Ili je reč o „belim listićima“ koji više predstavljaju svedočanstvo o izbornoj krađi (naknadno se  glasački listić učini nevažećim) nego razočaranje u kandidata.
Biće da je Tadić ciljao na imena potpisnika znamenite Peticije protiv pristupanja Srbije NATO-u, kao i zalaganja za političku i vojnu neutralnost Srbije, koju je inspirisao i zastupao Vojislav Koštunica i DSS. I tu je njegova kritika sasvim opravdana i više nego zaslužena.
Da je iole odgovoran, Tadić bi ipak imao prečih poslova. Morao bi pre svega napasti svoje stranačke age i begove, koje često iz milošte, a onako levičarski i socijaldemokratski nazivaju baronima. Mir u svojoj stranki i opstanak na vlasti Tadić je plaćao državnom teritorijom Srbije. Tako je Vojvodinu sve sa Statutom, Nenadom Čankom i Ištvanom Pastorom, poverio potpredsedniku Bojanu Pajtiću, teritoriju Beograda potpredsedniku Draganu Đilasu, Mačvu i centralnu Srbiju potpredsednicima Dušanu Petroviću i Draganu Šutanovcu… Strancima, Briselu i Vašingtonu – Kosovo i zavet da nikada neće preći crvene linije interesa američke politike. Preskupo je Srbija plaćala to namirivanje interesa u unutarstranačkim odnosima u ovakvoj konfederaciji DS-a ili preciznije u ovakvom žutom holding preduzeću. Stabilnost i održavanje unutarstranačkog mira plaćali su se krajnje nesposobnom vladom, sa neprimetnim i nejakim premijerom.
Pogubno po vladavinu zakona i demokratiju u Srbiji bilo je to što je Tadićev Kabinet, sa sve glavnim junacima Mikijem i Džesi (kao u nekakvom crtanom filmu), u svoje ruke uzeo sve prave prerogative vlasti, a koje bi sada, prema medijskoj i analitičarskoj propagandi, trebalo samo fizički preseliti sa Andrićevog venca u Nemanjinu ulicu. Pokazalo se da su politički analitičari i urednici medija do neverovatnih razmera razvili sluh za naloge iz Kabineta, a da su potpuno gluvi za državne interese i glas naroda. To čak više ne liči ni na zakasnelo parodiranje one izjave jednog konobara iz Beograda, koji je, našavši se u neprilici da televizijskom reporteru, posle Brozove smrti, nešto tužno izjavi, rekao: „I posle Tita Tito“, a što je posle postao državni slogan i zakletva. Za naše analitičare, Tadić više nije Boris već više svojevrsno stanje duha i način za ostvarenje neposrednih interesa. Nezamenljivi glas, naredba i ukus Kabineta pretvara duplericu porno časopisa u hajkački nadražujuće naslovnice tabloida.
Tadić je posle dvostrukog izbornog poraza i ličnog debakla izričito javno rekao da neće biti kandidat za premijera. Već sledećeg dana, a po cenu njegovog poniženja i pretvaranja u komičnu figuru, počelo je spinovanje o njemu kao jednom od kandidata (ne jedinog) DS-a  za mandatara nove vlade. Da bi zadržali svoje begovate i pašaluke, žuti funkcioneri su rešili da ponovo poture politički teško ranjenog Borisa Tadića da do kraja iskrvari, a da bi oni pod njegovim kišobranom zadržali svoje pozicije, množili svoje uticaje i materijalno bogatstvo, a neki od njih i sačuvali slobodu. Ujedno, to je put do potpunog preuzimanja vlasti u DS-u i potpunog ražalovanja Tadića.
Tako se sa još nekandidovanim Tadićem (sa propagandnom sugestijom da višestruki politički poraz najbolje preporučuje) tvrdi pazar na buvljaku političkih oligarhija koje pokazuju da je odsustvo bilo kakvih programskih opredeljenja praćeno i nedostatkom karaktera. U tako žalosnu sliku dosada vladajuće koalicije idealno se uklapa i uticaj stranih ambasada koji je već u toku i koji može biti presudan.
Analitičarska i medijska družina se ponaša kao da Tomislav Nikolić nije ni izabran za predsednika Srbije, i to na neposrednim narodnim izborima, što dodatno daje snagu njegovoj funkciji. Parlament nije ni konstituisan, novi predsednik nije ni stupio na dužnost, nije još poveren mandat za sastav vlade, ali se ona već sastavlja uz propagiranje  stava da je Tadićev izbor za premijera najveći mogući doprinos stabilnosti Srbije. Suština ovih zalaganja se svodi na to da bi vladu na čelu sa Tadićem trebalo izabrati mimo i bez Narodne skupštine  i zanemarujući ulogu predsednika Srbije. Činjenica da su izbori održani i da je na njima glasao narod nije uopšte u sferi interesovanja naših medija i istraživača javnog mnjenja, oni će, koliko sutra već, izaći sa rezultatima istraživanja koji govore da je najvažnije da premijer bude Tadić. Rezultati raspoloženja naroda biće pouzdani isto koliko i oni dosadašnji. Zahvaljujući medijima, glas Kabineta se širi, a političari počinju da veruju kako je to glas naroda. I sve tako ukrug, dok se kao na ovim izborima ne suoče sa pravom voljom Srbije koja je pokazala da je još živa i da je spremna da se pokrene kada dogori do nokata.
Tomislav Nikolić se u izbornu utakmicu u kojoj je porazio svog protivnika Borisa Tadića vratio 13. maja uveče, kada je na „RTS“-u pokazao veliku borbenost i oštro se suprotstavio prljavoj kampanji vođenoj protiv njega, a uz put nemilosrdno razobličio instaliranu režimsku poltroneriju Javnog servisa zaodevenu tobožnjim objektivizmom. Tog trenutka on je pokazao da više ne sledi dotadašnja uputstva navodnih medijskih stručnjaka, a tako se ponašao i u javnom duelu sa svojim konkurentom. Nikolić se setio da iskoristi  prednosti koje je stekao kao dvodecenijski poslanik, kao političar koji je nastajao u Parlamentu čiji je član bio u svim sazivima u poslednje dve decenije.
Sada ga sa ekrana i stranica svih medija podsećaju šta su njegova ustavna ovlašćenja. Odjednom, naknadno im smeta sve ono što je mimo Ustava Srbije činio Tadić, pa sada unapred upozoravaju Nikolića na ustavne okvire njegove funkcije. Otkud taj naprasni strah od toga da će Nikolić od sada raditi isto ono što je Tadić radio do sada? Centralna tema odjednom  postaje cena koštanja svakog dana bez vlade, veliki rast kursa evra i slično. Da im je odista stalo do cene koštanja dana bez vlade mogli su odvratiti Tadića od prevremenih predsedničkih izbora, pa bi sve bilo završeno još 6. maja. Da ne znamo ovu gore opisanu medijsku, analitičarsku i političku družinu, pomislili bismo da im je važan život žitelja Srbije. Ovako, jasno je da oni žele da na brzinu i mimo svih drugih institucija, ustava i zakona sklepaju vladu po njihovoj volji,  i da na taj način zabašure mogućnost da se rasvetli krađa glasova na parlamentarnim izborima.
Ne verujemo da će Nikolić nasesti na ovu do otužnosti prljavu i providnu igru. Trebalo bi podsetiti na činjenicu da vlada u tehničkom smislu još uvek postoji, i da je ona po ocenama medija i do sada vladajuće koalicije uspešno radila. Vlada nema razloga, niti može, niti sme da ne nastavi da radi. Da nije imao poverenja u rad postojećih institucija i rezultate vlade, Tadić, po sopstvenim obrazloženju, ne bi ni dao ostavku i tako izazvao vanredne predsedničke izbore. Dosadašnja vlada mora, dakle, da radi. Posle zvaničnog preuzimanja svoje funkcije, Nikolić bi morao na tu činjenicu da podseti i premijera i ministre, baš kao i guvernera „Narodne banke“ (evo prilike da saznamo šta je sa našim deviznim rezervama, kolike su,  i na koji se  način prže, izazivajući opštu pometnju) i drugih institucija. Dosadašnji ministri mogli bi da u preostalom vremenu počnu da realizuju bar neka od svojih velikih obećanja izrečenih u izbornoj kampanji. Od velike je važnosti da novi predsednik preuzme svoje funkcije u Savetu za nacionalnu bezbednost, kao i nadležnosti u Vojsci Srbije koje mu po Ustavu pripadaju. Tu je i formiranje novog kabineta koji bi za početak morao da preseče nedostojne veze sa medijima i proizvođenjem medijske kampanje koja se i dalje vodi. Predsednik bi, takođe, trebalo da počne sa obavljanjem svoga posla u predstavljanju države na međunarodnom planu.
Na osnovu zvaničnih obaveštenja koja će dobiti od nadležnih institucija, valjalo bi da šef države javnosti i Parlamentu podnese izveštaj o stanju nacije, i da konačno saznamo kakva je naša situacija, i u kojem, i kakvom stanju je predsednik zatekao zemlju u kojoj živimo. Tek na osnovu toga moglo bi biti jasno šta su zadaci i odgovornosti novog mandatara i vlade koja će dobiti parlamentarnu većinu.
Ako se mandat prvo, kako i valja, ponudi kandidatu najjače parlamentarne stranke bilo bi dobro da se stranački pregovori odvijaju u najvećoj mogućoj meri javno i na osnovu preciznog i obelodanjenog programa mandatara. Tako bi jasno ustanovili šta lideri političkih stranaka prihvataju, a šta ne i zašto.
Poraženi predsednički kandidat Boris Tadić je u izbornoj kampanji definisao ulogu predsednika kao onog „čiji je posao da ohrabruje“. Valjalo bi stoga da se održi i taj kontinuitet ohrabrivanja. Tako bi se mogli ohrabriti nadležni da rasvetle sumnje u izbornu krađu, da se ustanovi kako je u javnim nabavkama, po nalazu međunarodnih organizacija i domaćih revizorskih službi, nestalo pola milijarde evra. Mogli bi se ohrabriti sudovi da neguju svoju nezavisnost i da se što pre otklone bar neke od pogubnih posledica reforme pravosuđa. Mogli bi se ustanoviti i obelodaniti svi podaci o tajnim i sakrivenim „tekovinama“ protivustavnih pregovora o Kosovu, kao i još mnogo toga što je još kao predsednički kandidat u svoju radnu agendu upisao Tomislav Nikolić.
Sve to bi moglo ohrabriti i medije da počnu da informišu i komentarišu objektivno i da rade svoj kritički posao, a ne da preuzimaju ulogu političkih stranaka i onih koji bi da iza leđa narodu ponište njegovu izbornu volju. Što se političkih analitičara tiče, njima nema pomoći, niti ima ohrabrenja koje bi ih prizvalo pameti i odgovornosti. Nastaviće sa upražnjavanjem svojih navijačkih sklonosti i strasti, samo će neki od njih promeniti ekipu za koju navijaju, jer uverenja ionako nemaju.
Ali, slabi su medijski, oligarhijski i analitičarski okovi kada se Srbija kao sada pokrene. Zna Srbija, a kada zna, pobediti mora.

 

16 komentara

  1. Nisu oni diplomirani glupi avgusti, već diplomirani lažovi velikog kalibra i diplomirani prevaranti. Zato im odlično ide u narodu koji se uglavnom bavi seljačkim mućkama i ujdurmama, pa mu je najveći domet da nekog ”zavrne” za kilo-dva sira ili kupusa, a zauzvrat izgubi tone. U ovakvoj kolektivnoj svesti, oni su više nego prirodna pojava. Pa Beograd, naša prestonica s ponosom se zove ”grad greha”. U takvoj prestonici prirodno je i očekivano da vlast vode i sastavljaju najpokvareniji. Ako hoćemo drugačiju državu, vlast, društvo, ekonomiju – moramo imati drugačiju svest običnog čoveka…

  2. Prva zvanična poseta Nikolića treba da je u Rusiju i Putinu. U protivnom ako ode kako je najavio u rvu zvaničnu posetu Jevropi, znači da je lakrdijaš, njihov čovek.

  3. Tačno je gospodine Vučeliću ostasmo živi i vitalni posle ovolike
    torture to Zapada sa našim srebo ljubcima dali 1941 ili ovih
    DOSVSKIH. Doro je da je naš novi domaći otišao drugom domaćinu u posetu da malo domaćinski popričaju. Nešto štrecnu saznanje da
    nam u postu dolaze Masoni Evrope da neće oni zamenuti NATO
    AMBASADORE sa krojenje nove vlade. Da ne ispadne neka nova vlada
    pod starom palicom pobojavam se gos, Vučeliću.

  4. konačno da je neko progovorio o mediokritetima iz kruga dvojke koji kao likovi iz pokondirene tikve istu uvijek aktualiziraju.Po njima je Sve što je izvan Beograda 2 i po metra, nazadno i nacionalnno-ne uviđajući da je dužnost SVAKOG njihovog “idola”, političkog predstavnika sa zapada:prvenstveno nacionalni interesi sopstvene zemlje…toliko…da se to uopšteno i kao PRVO pravilo podrazumeva.Neki “likovi” kao Dušan Pavlović su docenti na FPN-a,ali ja se nadam upravo suprotnom efektu u pokušaju indoktrinacije studenata…osim ako isti nisu prevashodno zainteresovani dobivanja na poklon lizing rate od bilo koje strane “ampasate”…jel…I Beograd se zaista u Kninu branio…ostalo je istorija.

  5. Svi ovi znalci i proroci okupljeni su oko javnog servisa Srbije u oblasti informisanja i preko njega plasiraju svoj proizvod .
    Osnovno pitanje je , kako se informise 80 % ljudi u Srbiji . U vremenu krize kada opada tiraz stempe , kada ima sve manje slobodnog vremena , osnovna poluga je,, NUKLEARNA CENTRALA RTS ,,
    Liberalizacijom infirmisanja , vracanja ovog javnog servisa svojoj nameni , transtarentnosti uredjivackog programa i pre svega KADROVSKIM PROVETRAVANJEM treba napraviti iskorak u demokratizaciji informisanja !

  6. Članak je toliko aktuelan da jednostavno moram da se nadovežem…Danas sam gledao 5 kongres CK-a “ Dragoljub Mićunović „ (poslije Tiitee drug Dragoljub ) koji na spaljenom ognjištu Srbije,podržaN SA „profesorima“ FPN-a,i još par samozvanih a već spomenutih „analitičara“ poput Miiiljenka…Derete, pokušava u jednom od strane Fridrih Eberta doniranom monologu da nama (a valjda i sebi ?) objasni radi čega su birači „pogrešno“ birali !? Na stranu tema idiotarije(i tragičnog izbora između cijanida ili arsena),ali TAKAV DIKTAT jednoumlja nije ni za vreme Tiiite bilo,jel…ko se seća…Naravno tu je o mom trošku(Vašem) i „urednik“ radio Beograda(čitaj-dežurni aparatčik) koji dirljivo zastupa druga Maršala Mićuna ili Miiitje …stavove.
    Sad da bi takve pobedio,jel.. ne može „deka“ tipa Tome Nikolića-jer on niti smart fone niti IPTV razume.Moraš imati nekog lukavog poput Đinđe,bezobraznog i korumpiranog poput Čede i „pronicljivog“ poput Tadije.I naravno,poslovno uspešnog i dokazanog…I onaj koji „ćita“ Andrića i krležu u originalu :O) Legalistu kao Voju Koštunicu koji onda ipak nije vratio „mandat narodu nego secikesama“…
    I evo jedno malo priznanje od strane mene kao samozvanog“ analitićara“ .Ipak je Gavrilo onaj metak direkt Srbiji mojoj zabio.A nije htio.Od tada,1914…nema više:Živa je Srbija.
    Od tada samo zmija,koja je Ruse progutala ,pa i nas u njenu čeljust dozvala.Jer isti oni koji su kapitalizam smislili…su i komunizaM stvorili.Bar je to sigurna Konstanta.
    P.S. Na “kongresu” Mićunovom, ni reči o istrazi protiv bivših ministara poljoprivrede i zdravstva…slučajnost,a ?A malina i mleka nikad više po ulicama Srbije nije teklo…

  7. Bravo Vučeliću!
    Nadam se da će i Predsednik Nikolić pročitati ovaj tekst ali ѕa svaki slučaj mu ga pošaljite sa još detaljnijom analitikom koja nije za objavljivanje a Vi je odlično znate!

  8. Komentar gospodina Vučelića je više nego dobar.No,pošto je prilično temeljan i dug mogao se dotaći i ove strane Drine,tj,Republike Srpske.Razloga je hiljadu.Mediji iz Srpske(“Glas Srpske”, “Nezavisne novine”, RTRS…)I za promil manje mediji iz Srbije su u svakodnevnim kolumnama urednika bukvalno pljuvali po Nikoliću,Srbiju zavijali u crninu.Vjerujte da je u zadnjih pet dana pred drugi krug predsjedničkih izbora u Glasu i Nezaisnim izlazilo po pet Tadićevih slika(trebali spomenuti, bar po dvije sa Dodikom) a valjda jedna Nikolićeva i to onalo kao da ga sahranjuju na groblje a ne promovišu za predsjednika.
    Osim toga poslije Nikolićevog sastanka sa Putinom na svim naslovnicama je bio veliki naslov”Putin zamolio Nikolića da pozdravi Tadića???”Pitam se od kada je to važniji odlazeći nego aktuelni predsjednik i to uz činjenicu da je Nikolića ni manje ni više primio Putin.
    Elem, vratimo se Dodiku i njegovim karambolima,ciganiji, bruci i slobodno mogu reći ponižavanju gradjana RS.Osim što je jedina politička ličnost, iz svijeta i Evrope,koji se jasno stavio na jednu stranu,po izboru Nikolića je u izdanju Nezavisnih od četvrtka cinično rekao”Tadić mora u narednom periodu biti rigorozan i napraviti rez i red”Očito je da poslije kompanjonovog poraza Dodik ima i košmar i nesanicu i da još vjeruje u nemoguće.Nikolića je spomenuo kao da bi sa njim mogao napraviti dil o prodaji kokica, a narodu Srbije poručio da je sam kriv za rezultate izbora.
    Na kraju nama u Srpskoj je obećao da će Vlada u naredne dvije godine zadužiti još četiri milijarde evra.Pare od “TELEKOMA” su otišle u nepovrat.Nijedna, ama baš nijedna fabrika nije otvorena.
    Na kraju možda bi za srpski korpus najbolje bilo da se Tadiću pridruže Dodik i DJukanović i da konačno jednom shvatimo koliko smo prevareni i izigrani.

  9. Neverovatne se stvari dešavaju. Na delu je ogoljeni, prljavi, podli, pokvareni, krvnički medijski mrak. Kad je Nikolić pobedio crnogorijanca vesti su prvo ćutale pa stidljivo objavile da je Nikolić postao predsednik Srbije, da bi odmah gušili svaku vest o Nikoliću.
    Tada nastupa kratki ratluk sa medisjkim spinovanjem pa Palmetina, pa sad opet Ds drami ludilo i najzad poraženi crnogorijanac koji je ojadio Srbiju javlja se jopet da je spremnan da nastavi dalje , da “dovrši posao”, tojest da dokrajči Srbiju sa Dačićima, Palmama i Krkobabama, Čancima, Čedistima iz bosanske Dubice, Mićunima -jahačima popova i dr.

    Jadno vreme , zlo i naopako!

    Nikolić ako misli da nešto uradi mora da bude jasan, odslučan i uporan u savlađivanju hobotnice!

    Poražene , mračne snage su se jipe skupile da bi sauvale svoje lopovsko bogastv i da se ne bi otkrilo koji su zulum načinili nad privredomi društvom!

    Koza Nostra se inflitrilala u državne organizacije i ogoljeno radi na uništelju Srbije, Srbskog društva.

    Nema predaje, stop tiraniji!

  10. Odličan članak. Dobro napisan i opisan.Predsednik je pre izbora podneo ostavku. Dočim , juče bivši predsednik predaje dužnost (na koju je podneo ostavku) novom predsedniku?! Srbija ima Vladu, koja radi, ali je euforija za formiranjem Vlade juče imala svoj krešendo.Još i Bota za mandatara. Šta je sve ovo? Jel ludnica ostala za vikend otključana?

  11. Gospodine Vucelicu uvek ste u pravu, ali sta covek da radi kad Boris Kluni/ klovn/nema svoju rec uvek ide po misljenje drugih.Rekao je javno da nece biti premijer,reko pa poreko.Sad mi se cini da je prihvatio mesto da se osveti narodu zbog izostale podrske.Neznam cemu su izbori sluzili mozda kladionicarima,Tacno je ono ako nemas morala idi u politiku a o silnim akademicima, nazovi analiticarima poput Derete i ostalih je diskutabilno pisati.Van svake je pameti 20 godina gledati iste ljude samo iz drugog ugla nude blagostanje i bolji zivot.kako god da ih gledam nekako mi uvek deluju tako da su placeni da Srbiju jednostavno razore.Ne samo sto su unistili privredu nego unistavaju i poljoprivredu cak i ono malo oranica u Vojvodini bespostedno pretvaraju u Beton, zar nema u Srbiji zemlje 6-7 klase za gradnju pogona nego bas zemlju prve klase koja ce zbog blizine industrije ubrzo biti kontaminirana.Gradice i solarne elektane znaci dodatne hektare zasto te iste elektrane ne grade po Portugalu Spaniji Francuskoj ili Sahari gde ima sunca vise nego u Srbiji a i vece su drzave.Sto gore po narod bolje za nas nisam u mojih 6 decenija zivota vide vecih diletanata na okupu sve kvazi ministri, akademici i jos kad kazu elita, koja, kakva trebalo bi im posle svake emisije uruciti snimljeni materijal da ga analiziraju mozda bi nesto i naucili.Pas stane na dve noge da dobije kocku secera a covek na cetiri da dobije ministarsko mesto.

  12. Boris Tadić je prekrišio ustav dajući ostavku na mesto predsednika i ponovo se kandidujući. Ustavni sud je odbacio tužbu po toj osnovni sa obrazloženjem da nije nadležan. Nečasno, ali pamtimo. Tadić je pao sa trona, sada je slobodnom padu a udarac o tlo tek predstoji. Novi ustav nam je potreban, srbski, koji će između ostalog nalagati da predsednik Srbije mora biti rođen na tlu Srbije.

  13. Nema više stida. Vidi se na svakom koraku.

  14. Čobanin Rudnički

    Hehe, da se osvrnem na prvih nekoliko rečenica teksta samo. To je više nego dovoljno.
    Potpuno isti utisak sam imao, dok sam ih u izbornoj noći slušao.
    Naročito ona čuvena trojka kod Antonele. Obični šarlatani. 🙂

  15. Da, najaca je fora da sad Toma pozove Cvetkovica da mu ovaj da izvestaj sta je ucinjeno u zadnjih dve nedelje vezano za pad dinara i da ga podseti na njegove radne zadatke i da se “ne opusta pre vremena nego da ispunjava preuzete obaveze kao predsednik vlade i da ga podseti i na posledice neispunjenja obaveza i radnih zadataka i odgovornost administrativnu a i krivicnu za moguce posledice ispustanja dizgina i prepustanju zemlje u privredni haos. Da mu kaze da ce proces formiranja nove vlade da se rastegne do jeseni ali da on Cvetkovic produzi i dalje da pravi sklekove kao da se nista nije dogodilo a to bi moglo da mu se uzme u olaksavajuce okolnosti kad se budu razmatrale posledice njegovog upravljanja zemljom kao i to kako su nastali dugovi i kuda su nestale pare iz javnih nabavki jer: siguransam, a koliko vidim i sam to potvrdjuje da je spreman u novoj ulozi Dinkic da se ponovo lati kalasnjikova i da utrci u ne samo u narodnu banku nego i u Vladu da lovi lopove narodne imovine samo sad vec za novog gospodara! sta ces, profesionalac je profesionalac!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *