Predsednik Republike Srbije – Tomislav Nikolić

„Postoji Božja pravda. Večeras sam zahvaljujući glasovima građana Srbije pobedio na predsedničkim izborima“, rekao je Tomislav Nikolić proglasivši pobedu na predsedničkim izborima.

Nikolić se zahvalio građanima Srbije koji su glasali za njega i onima koji su glasali za protivkandidata Borisa Tadića i dodao da su izbori protekli „veličanstveno, srpski, kako i dolikuje“.

Srbija neće skrenuti sa evropskog puta, rekao je Nikolić dodao da želi da zaštiti narod na Kosovu, da izbori nisu bili referendum o ulasku Srbije i EU, već da su na njima rešavani unutrašnji problemi koje je stvorila DS i Boris Tadić.

Srbija mora da razvija svoju ekonomiju. Mi moramo da se oslobodimo siromaštva, bele kuge, da počnemo da radimo, da se oslobodimo kriminala i korupcije, da se rešimo partijskih oligarhija, partijske elite, rekao je Nikolić.

Želim da budem predsednik svih građana Srbije, da u predsedništvu nađu zaštitu svi koji su glasali za mene i Borisa Tadića. Ovo je vrhunac moje političke karijere. Ovaj dan je prekretnica za Srbiju, rekao je Nikolić.

On je dodao da više ne pripada ni jednoj političkoj stranci i poručio političarima da se „čuvaju dobro“ jer on najbolje zna kakvi su.

Niko nemoj da bude ljut na mene zbog pobede. Očekujem da primim čestitke i da počnem da ispunjavam ovaj teški zadatak koji sam preuzeo večeras, istakao je Nikolić.

Izvor: Tanjug

4 komentara

  1. Sad su na redu članovi SPS a posebno PUPS da izvrše pritisak na svoja rukovodstva i da ispoštuju narodnu volju i da zajedno sa SNS,DSS formiraju Vladu e kako bi se sačuvao interes Srba u Srbiji i van Srbije što se jasno vidi po glasovima u Vojvodini a da se konačno pokrene Srbija iz letargije.

  2. Čestitam gosp. T. Nikoliću na pobedi u izuzetno teškim okolnostima! Zahvaljujem Gospodu Bogu što nas je pogledao i oslobodio diktatora tića francetića. Nažalost, diktator je iza sebe ostavio zemlju Srbiju u jadnom i žalosnom stanju i nikome od nas, uključujući čak i “tajkune”, kriminalce i povlašćene neće biti lako.
    Pogotovo neće biti lako novom predsedniku, jer će on, kako je obećao, raditi u okviru ustavnih ovlašćenja (koja su skoro simbolična) i neće imati diktatorsku kontrolu nad vladom, kao bivši prosrpski preš`ednik. Zbog toga, već na samom početku začuđen sam izjavom Nikolića da Srbija ostaje na evropskom putu?! Kako, gosp. predsedniče: ako znate da je spoljna politika u nadležnosti Vlade; ako ste potpisali sporazum sa DSS u kojem ste se složili da se evrounijaćenje proveri referendumom; ako znate da priznavanje Kosmeta uslov za ulazak u EU; ako Gečka beži iz EU pod tragičnim okolnostima; ako iz EU izjavljuju da nema primanja novih članova u narednih 10-15 godina; ako je EU u ekonomskom, pa i političkom kolapsu?!… Moj skromni savet bi Vam bio: da pokušate kao predlagač formiranja Vlade da izbegnete kohabitaciju na sve moguće načine (bilo bi nezamislivo da sarađujete sa onima koji su razorili Srbiju, npr. sa čedom praškom koji bi mogao biti ministar spoljnih poslova); da utičete na SNS kojoj ćete svakako poveriti mandat za sastavljanje Vlade da Dačiću da predlog koji ne može odbiti (metaforično rečeno) i da se formira Vlada eksperata, a ne stranačka; da utičete na preispitivanje svih štetnih akata i odluka bivše vlasti (naročito sporazuma sa šiptarima i protokola sa Rumunima, npr.); da pokušate sprečiti secesionističke tendencije u Vojvodini; da zaštitite prteostale Srbe na Kosmetu nad kojima su sasvim moguće strašne represalije posle prestanka razgovora sa šiptarima…

  3. Kaze narodna ”ako laze koza ne laze rog”, tragom te misli molio bih da mi se objasni kako je sad samo 6,3 miliona glasaca u Srbiji.

    Republička izborna komisija Rezultati: Tomislav Nikolić: Broj glasova: 1522856 Boris Tadić: Broj glasova: 1488214 Izlaznost: 48.87% Nevažeći listići: 89722

    Da vidimo msatematika je cudo:

    Dakle glasalo je 3100792 sto cini 48.87% glasakcog tela. Prevedeno u 100% to bi bilo 6344980 znaci da je istina tvrdnja DVERI da su izbori pokradeni za iznos od oko 500000 glasaca.

    Neko ko gleda sa strane i koji nije cak drzavljanin Srbije vec R.Srpske

  4. Cestitka pobedniku za koga nisam glasao.Najveca korist Nikoliceve pobede je Tadicev poraz.Konacno je doslo vreme da se ohola druzina iz DSa zapita ima li oholost,osionost,prepotentnost,grabezljivost,uzurpacija drzave,i jos toliko toga negativnog cilj dostojan coveka.Zasto ljudi koji preko noci steknu bogastvo izgube cojstvo.Dali je to u direktnoj vezi sa nacinom sticanja tog bogastva ili je u pitanju nasledjena karakterna osobina.Kada bi bili iskreni gospoda Vlahovic,Djelic,Djilas,Sutanovac,Dinkic i poneka ruzica mogli bih dati znacajan doprinos nauci u objasnjenju destrukcije licnosti.Ovako ostaje nauci da i dalje tumara po eksperimentalnim lavirintima a sudstvu da konacno da odsgovor moze li i kako drzavni funkcioner sticati akcije stranih banaka i kako.Mozda bih za prvu pomoc mogli potraziti pomoc vestaka Djelica.On to i prakticno moze objasniti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *