4. maj – Više lica uhapšeno na jugu Srbije

BEOGRAD/VRANJE – Više osoba je uhapšeno na jugu Srbije u akciji hapšenja optuženih za ratne zločine koji su počinjeni nad Srbima, nezvanično saznaje agencija Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

Te osobe su uhapšene u Bujanovcu i selima Veliki Trnovac i Breznica, a akcija još uvek traje.

U policijskoj upravi Vranje, tim povodom, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić održaće konferenciju za štampu.

Izvor: Beta

BEOGRAD – Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da su u toku noći na jugu Srbije uhapšena petorica Albanaca zbog sumnje da su izvršili ratni zločin tokom oružanih sukoba na tom području 2001. godine.

“Akcija je još u toku i pošto je reč o pretkrivičnom postupku i tužilačkoj istrazi druge detalje ovog slučaja za sada ne mogu da saopštim”, rekao je Vukčević novinarima u Pravosudnoj akademiji. Kako je Tanjugu rečeno u Tužilaštvu, radi se zločinu koji se dogodio 2001. godine.

Sumnja se da su pripadnici Oslobodilacke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca tada oteli dva momka, a posle nekoliko dana njihova tela su pronađna u blizini logora kod mesta Breznica. Jedan momak tada je imao 18, a drugi 19 godina.

Dvojica glavnih osumnjičenih u toj grupi, prema saznanjima Tužilaštva za ratne zločine, nisu dostupni pravosudnim organima Srbije i kriju se na području Kosova i Metohije, ali njihova imena su poznata. Sumnja se da ova grupa ima veze sa “Gnjilanskom grupom” OVK koja je činila zločine na području Kosova i Metohije 1999. godine.

U policijskoj akciji na jugu Srbije do sada je uhapšeno šest osoba optuženih za ratne zločine nad srpskim stanovništvom, rečeno je Tanjugu ranije u MUP-u. Uhapšeni su u Bujanovcu i selima Veliki Trnovac i Breznica. Prilikom hapšenja napadnut je jedan pripadnik Žandarmerije.

Policijska akcija se nastavlja, a tim povodom u policijskoj upravi Vranje ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić održaće konFerenciju za štampu.

Izvor: Tanjug

2 komentara

  1. izgleda da se siptarski teroristi u Srbiji hapse samo pred izbore a sve zarad jeftinih par poena kod naivnog naroda. Posle Djurdjevdana ako ne daj Boze, ne dodje do promena cemu se najiskrenije ne nadam, bice pusteni kuci uz veliko izvinjenje i blagoslov da nastave sa radom.

    Od Srbije zaista osta samo UZAS!

  2. Kakvi hohštapleri!!!Ni komunisti im nisu do koljena.Dan pred izbore pokazuju koliko vole državu.Ne bi me čudilo da danas dijele brašno i najave povećanje penzija za jedan dinar.
    Je li ovaj srpski narod izgubio dušu ili kompas?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *