4. мај – Више лица ухапшено на југу Србије

БЕОГРАД/ВРАЊЕ – Више особа је ухапшено на југу Србије у акцији хапшења оптужених за ратне злочине који су почињени над Србима, незванично сазнаје агенција Бета у Министарству унутрашњих послова (МУП).

Те особе су ухапшене у Бујановцу и селима Велики Трновац и Брезница, а акција још увек траје.

У полицијској управи Врање, тим поводом, министар унутрашњих послова Ивица Дачић одржаће конференцију за штампу.

Извор: Бета

БЕОГРАД – Tужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић изјавио је да су у току ноћи на југу Србије ухапшена петорица Албанаца због сумње да су извршили ратни злочин током оружаних сукоба на том подручју 2001. године.

“Акција је још у току и пошто је реч о преткривичном поступку и тужилачкој истрази друге детаље овог случаја за сада не могу да саопштим”, рекао је Вукчевић новинарима у Правосудној академији. Како је Танјугу речено у Tужилаштву, ради се злочину који се догодио 2001. године.

Сумња се да су припадници Ослободилацке војске Прешева, Медвеђе и Бујановца тада отели два момка, а после неколико дана њихова тела су пронађна у близини логора код места Брезница. Један момак тада је имао 18, а други 19 година.

Двојица главних осумњичених у тој групи, према сазнањима Tужилаштва за ратне злочине, нису доступни правосудним органима Србије и крију се на подручју Косова и Метохије, али њихова имена су позната. Сумња се да ова група има везе са “Гњиланском групом” ОВК која је чинила злочине на подручју Косова и Метохије 1999. године.

У полицијској акцији на југу Србије до сада је ухапшено шест особа оптужених за ратне злочине над српским становништвом, речено је Танјугу раније у МУП-у. Ухапшени су у Бујановцу и селима Велики Tрновац и Брезница. Приликом хапшења нападнут је један припадник Жандармерије.

Полицијска акција се наставља, а тим поводом у полицијској управи Врање министар унутрашњих послова Ивица Дачић одржаће конФеренцију за штампу.

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. izgleda da se siptarski teroristi u Srbiji hapse samo pred izbore a sve zarad jeftinih par poena kod naivnog naroda. Posle Djurdjevdana ako ne daj Boze, ne dodje do promena cemu se najiskrenije ne nadam, bice pusteni kuci uz veliko izvinjenje i blagoslov da nastave sa radom.

    Od Srbije zaista osta samo UZAS!

  2. Kakvi hohštapleri!!!Ni komunisti im nisu do koljena.Dan pred izbore pokazuju koliko vole državu.Ne bi me čudilo da danas dijele brašno i najave povećanje penzija za jedan dinar.
    Je li ovaj srpski narod izgubio dušu ili kompas?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *