30. maj – ZNAMO DA NAS ZAPAD NEĆE U NOVOJ VLADI

Potpredsednik DSS Slobodan Samardžić izjavio je u razgovoru za Pres da njegova stranka ne očekuje poziv za ulazak u novu vladu, te da je iznenađen srdačnošću novog i bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića i Borisa Tadića.

„Ne očekujemo poziv za ulazak u vladu, jasno je da tako nešto u ovom trenutku nije moguće“, naveo je Samardžić.

On je potvrdio da je istina da Zapad ne želi DSS u sastavu buduće srpske vlade.

„Tačno je da Zapad ne želi da vidi DSS u Vladi. Razlog je principijelna politika naše stranke, koje ne pristaje da bude ničiji satelit, nema servilan odnos prema raznim zahtevima i ne bi dozvolila da se bilo ko prema Srbiji ponaša kao prema koloniji“, naveo je Samardžić.

Osvrnuvši se na Tadićev i Nikolićev sastanak, potpredsednik DSS-a ukazao je da taj susret „nije  bio po pravilima“.

„Iznenađen sam Tadićevim ponašanjem, ali i Nikolićevim. Utisak je da je Nikolić otišao da od Tadića preuzme dužnost predsednika. Zapanjen sam takvim ponašanjem s obzirom na to da je Tadić podneo ostavku i da je Nikolić dužnost trebalo da preuzme od Slavice Đukić Dejanović“, rekao je Samardžić.

On je dodao da je bez obzira da li su se Nikolić i Tadić neformalno sastali kako bi razgovarali o aktuelnim političkim temama ostao utisak da je Nikolić došao u goste Tadiću. „To je loš uvod u poštovanje i ponašanje prema zakonu“, naglasio je Samardžić.

Potpredsednik DSS-a konstatovao je da za njegovu stranku za sada nije problem Nikolićevo očigledno zalaganje za EU.

„Tačno je da od kako je izabran za predsednika Srbije Nikolić ističe da želi da vidi Srbiju u EU. Mi imamo sporazum sa SNS prema kojem će se građani izjasniti žele li EU ili političku i vojnu neutralnost“.

Izvor: http://dss.rs

6 komentara

  1. Sa Nikolićem smo dobili još jednu žutu marionetu.

  2. u pravu ste Gospodine Samardzicu. Kad je Toma ovako snishodljiv prema Tadicu, kakav ce biti kad pocnu da ga oblecu pisarcici iz Brisela.
    E jadna Srbijo, na sta si spala.

  3. Ne razumem ovakve rezone: napadate ga vi koji ste na desnoj strani i iz patriotskih redova a šta bi tek bilo da je bio grub i da je postupio ne diplomatski. Pa i ovako ga napadaju i ale i vrane (pogledate žutu štampu – a to je bezmalo cela medijska imperija vlasti) ali pogledajte i reakcije u okolini i u svetu. Čovek je izabran i pokušava prvi put da na neki način pokuša da ujedini narod a donekle i partije i postigne kakav – takav konsenzus o bitnim pitanjima i da bude Predsednik svim građanima. Odrekao se stranačkih funkcija da bi to uspeo. Na kraju krajeva nije on kriv što su rezultati izbora ovakvi kakvi su. Pitanje je (dobronamerno) zašto patriotske snage nisu ostvarile bolji rezultat i zašto se rasulo toliko glasova – to je pravo pitanje.

    • Nema ”ON” od danas ga ne zovem ni po imeni niti po funkciji koju obavlja, da pokusava, jedino sto od ”njega” trazimo je da ispuni samo 1 obecanje koje je dao i zbog cega nas je preveo zedne preko vosde. NOVO PREBROJAVANJE GLASOVA! Onda bi se brajko moj pokazalo gde su ti patriotski glasovi, onda bi ”on” sa cistom savescu mogao raspisati nove izbore na kojima bi ubedljivi pobedio , ostale patriotske stranke bi ga podrzale a ovi izrodi i izdajnici bi odogvarali za svoja ne dela.

  4. pa ta “EU” ( ce’st moi ?!) – nije ‘htela’ – ni Olanda ?! A kako sto se ‘navikava’ na ‘skeptika’ V. Klausa – morace da i dalje ( i sire) se ‘prilagodjava ‘ ?! / Uzgred, da nije A. Merkel malo vidovita, kada Berlin vidi – u Rusiji ??! /

  5. Posle izbora u Srbiji se nece nista promeniti na bolje , jedino moze da bude samo gore . Gospoda iz SNS umesto da formiraju vladu i skupstinu uz pomoc DSS i ostalih manjih stranaka , prepustaju gubitnicima da formiraju vladu i skupstinsku vecinu . Gospodinu Nikolicu bilo je vazno da mu dr. Kostunica sa DSS pruzi podrsku na presednickim izborima i da nije bilo te podrske birackog tela iz DSS izgubio bi izbore . Mozda je ovako bolje da se izmanipulise biracko telo u Srbiji , ovo je vec drugi put da gubitnici formiraju sve institucije u drzavi . Nikada necu zaboraviti opomenu iz SRS da ce g. Nikolic biti isti kao g. Tadic ili jos gori . Pokazace vreme ko je sve pravio dogovore pre izbora i ko je opeta obmanuo narod u Srbiji . Ako je i od g. Nikolica sramnoj je i neposteno , sto ne zeli da u vladu i skupstinu udje i DSS jedina drzavotvorna stranka koja se bori za celovitu i uspravnu Srbiju , a ne da bude necja kolonija .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *