24. maj – Vučić: O vladi i mandataru posle inauguracije

BEOGRAD – Eventualna vlada SNS i DS ne bi bila idealno rešenje za Srbiju, izjavio je Aleksandar Vučić koji je od danas na čelu SNS i dodao da buduća vlada može biti formirana bez naprednjaka, ali da bi ona bila nelegitmna.

“Demokratska stranka je vodila najjeziviju kampanju protiv Srpske napredne stranke. Mi nismo ljudi koji bi želeli da žive u prošlosti niti da stvaramo neprijatelje na političkoj sceni, u skladu sa politikom predsednika države pružićemo ruku svima, ali mislim da to (vlada SNS i DS) ne bi bilo idealno rešenje za Srbiju”, rekao je Vučić novinarima posle sednice Glavnog odbora SNS na kojoj je novoizabrani predsednik države Tomislav Nikolić podneo ostavku na funkciju predsednika te stranke i članstva u njoj.

Upitan da li buduća vlada može da bude formirana bez naprednjaka, Vučić koji će biti na čelu tima SNS za pregovore o formiranju buduće vlade, rekao je da ona legalistički može biti formirana i bez te stranke, ali da bi to bilo nelegitimno i loše za zemlju. “Uveren sam da iz nekih neoficijelnih razgovora koje smo imali i naši protivnici to znaju”, kazao je Vučić.

On je naveo da sa sigurnošću može da kaže da niko u Srbiji – ni SNS, ni drugi nisu pričali o formiranju vlade jer se sagledava opšta situacija i volja građana. Vučić je kazao da će Nikolić posle inauguracije pozvati stranke po redosledu, u skladu sa brojem poslanika na razgovore oko formiranja buduće vlade i da će najpre razgovarati sa SNS-om, potom sa DS-om, pa onda sa SPS-om.

Prema Vučićevim rečima, svako će se izjašnjavati da li ima većinu u parlamentu, a SNS će, ukoliko tu većinu bude imala tražiti mandat, a ako je ne bude imala “neće zamajavati predsednika”.

Izvor: Tanjug

6 komentara

  1. Iskreno, ne bih ti preporučio da praviš bilo kakav “protivprirodni blud” sa žutima, mada je pitanje koliko bi to bio “protivprirodni blud”. Žuti jahači apokalipse i mogu da sastave vladu sa dačićem, ali kladim se u život da neće da sastave ceo mandat… neće da dočekaju nu Božić na vlasti. Ako ne želiš da te “povuku” za sobom na đubrište istorije, bolje ti je da ostaneš u opoziciji. Znam da si željan vlasti i privilegija koje ona nosi, ali ti i nisi borac (naprotiv…), tako sam ubeđen da nećeš da rizikuješ ono što si do sada “stekao” baveći se politikom. Prepusti nama, “topovskom mesu”, da se pobrinemo za okupacione gaulajtere, jer moraćemo… ovo više ne može da se podnosi. Jeftino si prešao preko krađe naših glasova na izborima (pretpostavljam da su te gazde iz Londona ućutkale…), tako da praznom pričom i kalimerovskom kukumavkom ne možeš da povratiš moje poverenje u tebe. Da zaključim, drži se podalje od žutih, za svoje dobro i političku budućnost…

  2. Sta pametnujete vise.

    Prva mera koju novi predsednik (bez obzira kako je do toga dosao) treba da bude naredjenje da se izvrsi ponovno brojanje glasova. Ako se utvrdi (a svi znamo da hoce) da je bilo kradje glasova kompletne izbore ponoviti. Raspistai nove vanredne, podneti ostavku na mesto predsednika i uci u novu kampanju.Na taj nacin dokazati da Vam je SRBIJA na prvom mestu. Samim tim narod ce Vas prepoznati kao istinske patriote i dati Vam poverenje. Sa osvojenih 51% glasova (minimalno) mozete i sami formirati novu vladu. Novim izborima zuti ne bi presli ni 10% bez obzira na sve njihove milione. Za novu kampanju Vam ne treba novac, samo pustite da se kotrlja, narodu ce sve biti jasno.

    S bozjom pomocu…

  3. Mislim da Vučić greši!Poruka Predsednika Putina je jasna!A ona u prevodu glasi da Predsednik Nikolić i Tadić ali sad kao predsednik Vlade treba da rade zajedno.
    To bi bilo najefikasniji način da se oslobodimo raznih lopova kod DS, i SPS-a

    • Ti si, brate, naivan ko francuska sobarica iz 17. veka… Mada mi izgleda, gledajući ove njegove jučerašnje uzjave, da je počeo da se “uvlači” žutim biračima. Šta ćeš, provincijski kompleksi, po “Gospođi ministarki”! Tako se, na proveren način, gubi svoje izvorno biračko telo. Ne bi bio ni prvi, ni poslednji, koji je to uradio, jer kompleksi su čudo! Šta sam hteo da kažem… Ta bljutava mantra o nekoj koegzistenciji, bila bi moguća da žuti šljam nije bio ono što je bio i radio ono što je radio, nemilosrdno i doveo nas na rub građanskog rata i nema praštanja! Nema tog “brvna preko provalije”, preko koga Toma može da prevede žuti ološ bez pune kazne, a da ne podeli nihovu sudbinu! Nema! Nema praštanja! MOžda si ti tranzicioni dobitnik i imaš neku državnu platicu, za koju se držiš kao pijan plota, pa ti je stalo da se sačuva bilo kakav mir, da bi i dalje mogao da nastaviš da je primaš… ali nas opljačkane i ponižene ne zanimaju želje takvih. MI hoćemo da svi oni koji su nas uništili, plate punu cenu za taj zločin! Svi, bez ostatka! I ako se Toma ne osvesti i ne shvati da je on prvo odgovoran nama, koji smo ga izabrali, pa tek onda “aristokratama” (kako ih ona mira banjac naziva), proći će kao i njegovi predstavnici. Zaboravi na koegzistenciju, jer rane su preduboke i dok ne dobijemo pravdu (zovi to i osvetom, ako ti je lakše…) , nema “idemo dalje”! “Mir, mir, mir! Niko nije kriv! Razgovaramo o miru! Šta je bilo, bilo je! Mi zadržavamo opljačkano, a vi… pa crknite od gladi!”

  4. Srbski rode opljačkani smo. Ove novokomponovane lopuže nisu krenule sa jednim milionom, znate ono prvi milion otaj je počeo sa prvih sedamdeset milona znate dao mu onaj jarić što je uveo ove telefone bez žica. Otkud toliko para, pa sećate se kolko su koštali u početku pa kartica nigde. Dalje je to išlo sve tako i sad pare su kojekude po belosvetskim nazovi destinacijama. mi goli ko pištolji dužno ko ovi grčići. E sad dolaze dani kad će imperija da kaže te pare nevrede. Uzalud ste krali a mi dužni ko zgrci. A ovi lažu i dalje a oće da otimaju ovo još što je preostalo do gologuzog života. A mediji sačuvaj Bože. Lek, nepali tv slušaj svoje srce.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *