30.april – GRUPA GRAĐANA: PRIDRUŽUJEMO SE PROGLASU – ZA POLITIČKU NEUTRALNOST SRBIJE

U bespoštednoj predizbornoj kampanji, reklo bi se, dešavalo se kao i u prethodnim ovkavim prilikama – ,,u obećanjima pred izbore, navodno, demokratskim političarima su glasači široke narodne mase, a na vlasti posle izbora, narod im je zadnja briga, k’o krmači trin’esto prase!“

Jer, zar su rekordna nezaposlenost ,,socijalna pravda“ sa brojnim štrajkovima i samih pripadnika policije; rekordna prezaduženost Srbije svetskim i evropskim bankama; korupcionaška privatizacija (bolje reći, rasprodaja nacionalnih bogatstava i obezvređivanje stvorenih vrednosti, pretežno investitorima iz zemalja evropske unije, naravno po ,,realnim opcijama“ tranzicije – ,,uvoza para za prisvajanje države, a izvoza države za prisvajanje para“) i poklanjanje 99% od hiljadu milijardi dolara procenjene kapitalne vrednosti Kosova i Metohije samoproklamovanoj terorističkoj ,,republici Kosovo“  (od čega 23 milijardi dolara, uloženih od strane zaposlenih u Srbiji od 1968. do 2003. godine za razvoj ove autonomne pokrajine) i sva druga prihvatanja ucenjivačke politike centralnih zemalja Evropske unije (Nemačke, Austrije, Italije, Velike Britanije, zemalja ,,beneluksa“ i Francuske) i SAD-a (u pogledu stvaranja NATO baza na prostorima ,,zapadnog Balkana“ i ostvarivanja vojno-političkih ciljeva, sa svim posledicama ničim izazvane ,,miroljubive agresije“ prema Srbiji i Crnoj gori 1999. godine!) – rezultati uspešnosti partiokratskog režima Republike Srbije u protekle četiri godine?

Ne! Samo lakoverni i neupućeni građani mogu da poveruju da će pompeznim obećanjima i nastavljanjem politike ,,evropskim integracijama“ i priklanjanju NATO-u, u neposrednom narednom i dužem periodu, doneti bolji, socijalno-ekonomski bezbedniji, humano-zdraviji i psihološki dostojanstveniji život građana Srbije.

Iz iznetih razloga, i mi nestranački građani sa porukom proevropskim strankama – ,,Može i Srbija steći pravo evropskog i NATO članstava, ali se prvo mora odreći ljudskog dostojanstva!…“ – uvažavajući razumne razloge, ciljeve i interese građana i države Srbije u Proglasu dr. Vojislava Koštunice, pridružujemo se potpisima plejade akademika, profesora i doktora nauka, javnih i znamenitih ličnosti društvenog i kulturno-umetničkog života i sporta.

 

Andreja Dodić, arhitekta

Ljubiša Jablanov, profesor

Božidar Popović, ekonomist

Milina Blečić, službenik

Radmila Dunić, penzioner

Branko Opačić, pukovnik

Paunović Mileva, trgovac

Milan Bujić, slikar

Milovan Rakita, mesar

Dragica Opačić, profesor

Atić Zagorka, penzioner

Slabvoljub Milošević,inženjer

Pantelić Marina, pravnik

Nata Milošević, službenik

Dostanić Miroslav, tehničar

Budimka Stojanov, književnik

Jovan Vasić, inženjer

Dušan Jablanov, student

Milorad Todorović, pravnik

… i mnogi drugi stanovnici ,,istočnih kapija“ i okoline.

Jedan komentar

  1. Ovo se ljudi podigao DUHOVNI CUNAMI u Srbiji! Predivan osećaj!
    Da budemo NEUTRALNI, moramo da NEUTRALIŠEMO !
    Naj jednostavnije!
    Izlazak na izbore – obaveza.
    Za koga glasati – za one koji obožavaju i poštuju Srbiju, porodicu, prijatelje , potomstvo , Veru, tradiciju i budućnost.
    Rezultat – pobeda !!!!!!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *