26. april – Popović pozvao Đilasa na razgovor o politici grada

BEOGRAD – Kandidat Demokratske stranke Srbije za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović ponovo je danas pozvao kandidata DS i gradonačelnika Dragana Đilasa na razgovor o politici koja je u Beogradu vođena u poslednje četiri godine i o tome kakva politika u narednim godinama treba da bude vođena, saopštila je ta stranka.

Popović je u beogradskom naselju Ripanj, rekao da program DSS-a za Beograd predviđa osnivanje novih opština bez dodatne birokratije, već razmeštanjem postojećih zaposlenih u gradskoj upravi, kao i rešavanje pitanja vodosnabdevanja i gradskog prevoza u tom naselju.

“Pre četiri godine u izbornoj kampanji smo govorili u Ripnju da želimo da u Beogradu postoje nove opštine. Sadašnja vlast DS, SPS, G17 plus i LDP je imala četiri godine da uradi taj posao, ali nije. DSS se zalaže za ozbiljnu analizu i rekonstrukciju gradske vlasti”, rekao je Popović.

On je istakao da se DSS zalaže za stvaranje novih opština, ali bez novih partijskih birokratija.
“Nove opštine i vlast bliža građanima, a ne vlast po meri birokratije, bi rešile probleme koje danas imaju Ripanj i Podavalje, a koje ova vlast nije rešila”, rekao je Popović.

On je ukazao i na problem “malog broja gradskih autobusa koji saobraćaju do Ripnja”. “Upravo zbog toga, zbog centralističkog statuta koji je vlast dala gradskoj birokratiji, a koji su doneli DS, SPS, G17 plus i SPS građani imaju ove probleme. Nama je potreban Beograd koji će pripadati građanima, a ne gradskoj birokratiji”, naveo je Popović.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *