25. april – Srbiji potreban nov model ekonomskog razvoja

KRAGUJEVAC – Potpredsednica Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković izjavila je danas u Kragujevcu da je Srbiji potreban potpuno nov model ekonomskog razvoja.

“Potrebno je da se okrenemo proizvodnji, kao i izvozu koji ima najveći neto efekat”, rekla je Tabaković na konferenciji gradskog odbora SNS u Kragujevcu.

Ona je istakla da će, kada SNS pobedi, Srbija biti država u kojoj će se znati ko šta radi, ko se čime bavi, i da će institucijama biti vraćene nadležnosti.

Tabaković je naglasila da SNS ima pripremljene zakone, kao što su o računovodstvu gde firme neće moći da prikazuju gubitak, a da direktor ima račune napolju, da ima vile, kule, džipove, zatim zakone o reformi javnih preduzeća, javno-privatnom partnerstvu, i javnim
nabavkama, kao najvažnijim.

Potpredsednica SNS je kritikovala ukidanje Službe društvenog knjigovdstva gde se, kako je rekla, “moglo pratiti pranje novca, podizanje gotovine i uplata poreza i doprinosa na plate” i zapitala po kom osnovu i kako je mogla da se nazove Nacionalnom štedionicom privatno preduzeće koje je pretvoreno u banku i od čega su profitirali, kako je rekla, “Dinkić i prijatelji”.

Naglašavajući da je Srpskoj naprednoj stranci Kragujevac izuzetno važan, kao grad koji je srce Šsumadije, Tabaković je rekla da je “Kragujevac zaboravljen grad koji se danas lažno predstavlja simbolom i primerom kako će Srbija da se razvija”.

“Mi smo uvereni da će Kragujevac i njegova okolina biti talac automobilske industrije”, rekla je Tabaković i dodala “da odgovorno tvrdi da je Fijat oštetio sve građane Srbije time što je subvencionisanjem banaka da daju kredite da se kupe automobili koji su 90 odsto proizvod iz uvoza, a lažno predstavljen kao domaći proizvod”.

“Država i budžet oštećeni su time što nije plaćan PDV na taj proizvod”, rekla je Tabaković, a na pitanje novinara ako SNS pobedi kako će se odnositi prema projektu sa Fijatom, rekla je “da će poštovati sve nasleđene obaveze”.

“Sigurno da ćemo se potruditi da ono što je bilo ugovoreno u osnovnom ugovoru bude i ispoštovano, da investicije koje Fijat obećao zaista budu investicije a ne samo da država Srbija garantuje za kredit za koji se zadužio Fijat automobili Srbija jer tu je velika razlika”, rekla je Tabaković.

Na konferenciji je govorio i predsednik gradskog odbora SNS i sin lidera naprednjaka Radomir Nikolić, koji je kazao da je nezaposlenost najveći problem i da ta stranka ima rešenje, tako što će stvoriti ulagačku atmosferu, razvijati poljoprivredno-prehrambenu industriju.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *