25. април – Србији потребан нов модел економског развоја

КРАГУЈЕВАЦ – Потпредседница Српске напредне странке Јоргованка Табаковић изјавила је данас у Крагујевцу да је Србији потребан потпуно нов модел економског развоја.

“Потребно је да се окренемо производњи, као и извозу који има највећи нето ефекат”, рекла је Табаковић на конференцији градског одбора СНС у Крагујевцу.

Она је истакла да ће, када СНС победи, Србија бити држава у којој ће се знати ко шта ради, ко се чиме бави, и да ће институцијама бити враћене надлежности.

Табаковић је нагласила да СНС има припремљене законе, као што су о рачуноводству где фирме неће моћи да приказују губитак, а да директор има рачуне напољу, да има виле, куле, џипове, затим законе о реформи јавних предузећа, јавно-приватном партнерству, и јавним
набавкама, као најважнијим.

Потпредседница СНС је критиковала укидање Службе друштвеног књиговдства где се, како је рекла, “могло пратити прање новца, подизање готовине и уплата пореза и доприноса на плате” и запитала по ком основу и како је могла да се назове Националном штедионицом приватно предузеће које је претворено у банку и од чега су профитирали, како је рекла, “Динкић и пријатељи”.

Наглашавајући да је Српској напредној странци Крагујевац изузетно важан, као град који је срце Шсумадије, Табаковић је рекла да је “Крагујевац заборављен град који се данас лажно представља симболом и примером како ће Србија да се развија”.

“Ми смо уверени да ће Крагујевац и његова околина бити талац аутомобилске индустрије”, рекла је Табаковић и додала “да одговорно тврди да је Фијат оштетио све грађане Србије тиме што је субвенционисањем банака да дају кредите да се купе аутомобили који су 90 одсто производ из увоза, а лажно представљен као домаћи производ”.

“Држава и буџет оштећени су тиме што није плаћан ПДВ на тај производ”, рекла је Табаковић, а на питање новинара ако СНС победи како ће се односити према пројекту са Фијатом, рекла је “да ће поштовати све наслеђене обавезе”.

“Сигурно да ћемо се потрудити да оно што је било уговорено у основном уговору буде и испоштовано, да инвестиције које Фијат обећао заиста буду инвестиције а не само да држава Србија гарантује за кредит за који се задужио Фијат аутомобили Србија јер ту је велика разлика”, рекла је Табаковић.

На конференцији је говорио и председник градског одбора СНС и син лидера напредњака Радомир Николић, који је казао да је незапосленост највећи проблем и да та странка има решење, тако што ће створити улагачку атмосферу, развијати пољопривредно-прехрамбену индустрију.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *