25. april – NIPOŠTO U EU, GLEDAMO SAMO SRPSKI INTERES

Kandidat Demokratske stranke Srbije za predsednika Vojislav Koštunica izjavio je danas da Srbija nipošto ne bi trebalo da uđe u EU i da treba poništiti sve što je urađeno u procesu evrointegracija.

Koštunica je na predizbornoj konvenciji u Gornjem Milanovcu govorio o štetnosti pristupanja Srbije EU i istakao da evrointegracije vode poništenju države koju su stvarali Karađorđe i Miloš Obrenović, jer „sadašnja vlast od države pravi nedržavu“.

„Niti se isplati niti se mora ići u EU. Srbija treba da bude samostalna i politički neutralna država i sa svima u svetu treba da sarađujemo, a gledamo samo srpske interese i sačuvamo našu neutralnost“, istakao je Koštunica.

On je naveo da Turska 13 godina ima kandidaturu za članstvo u EU, a Makedonija šest godina i ocenio da je status kandidata „potpuno bezvredan“ i da je to način za dalje ucene Srbije kojoj se umesto sopstvenog nameće Briselski ustav.

Koštunica je rekao da je vlast preterano zadužila Srbiju i da će dugove morati da vraćaju buduće generacije, a vlast je dopustila i da se otvore mnoga politička pitanja, kao što su Statut Vojvodine i problemi u Sandžaku.

Na skupu je predstavljen i kandidat Demokratske stranke Srbije za predsednika opštine Gornji Milanovac Dragan Petrović.

Izvor: http://dss.rs

Jedan komentar

  1. Sančo Pansa

    Jedini nam je spas da dr. Koštunica sa DSS-om sastavi koaliciju i tako se suprostavimo hegemoniji zapada i otjera ovu aktuelnu snishodljivu elitu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *