23. april – Nedopustivo ne priznavanje rezultata izbora na KiM

BEOGRAD – Demokratska stranka Srbije danas je ocenila da je “apsolutno nedopustiva”, kako tvrdi, najava vlasti u Srbiji da neće priznati rezultate lokalnih izbora ukoliko ih opštine na Kosovu i Metohiji same budu organizovale.

“To je nedopustvo, jer se i Zvečan i Zubin Potok gde treba da budu održani lokalni izbori nalaze u sistemu lokalnih samouprava i kao što će se lokalni izbri održati u Kraljevu, Kruševcu, Nišu, Novom Sadu…isto tako treba da budu održani u Zvečanu i Zubinom Potoku zbog toga što je to po Ustavu Srbije”, rekao je portparol DS S-a Petar Petković na konferenciji za novinare.

Petković je kazao da “tako govori odlazeća vlast u Beogradu, a isto tako govori i ilegalna prištinska vlast, kao da se radi o nekoj koordiniranoj politici odlazeće vlasti u Beogradu i kosovskih Albanaca u Prištini, a sve upereno proitiv Srba na Kosovu i Metohiji”.

Prema njegovim rečima, vlast u Srbiji želi da, neorganizovanjem, neodržavanjem i nepriznavanjem izbornih rezultata lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, izađe u susret zahtevima Brisela i nemačke kancelarke Angele Merkel. ‘Ostalo je da je dug za dobijanje kandidature da vlast u Srbiji ne organizuje lokalne izbore na Kosovu i Metohiji”, rekao je Petković i dodao da se radi o tome da se neodržavanjem lokalnih izbora krene sa procesom gašenja srpskih institucija na Kosovu i Meohiji.

On je rekao da Brisel želi da vlast u Srbiji ukine svoje, jedine legalne institucije na Kosovu i Metohiji, “jer Kosovo ne može biti nezavisno, pa sve i da ga prizna ceo svet, ukoliko to ne uradi država Srbija”. “Zbog toga se toliko vrši pristisak na sadašnju vlast i na Srbiju”, kazao je Petković i dodao da će se loklalni izbori na Kosovu i Metohiji održati, jer je to po ustavu i rezoluciji 1244.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *