23. април – Недопустиво не признавање резултата избора на КиМ

БЕОГРАД – Демократска странка Србије данас је оценила да је “апсолутно недопустива”, како тврди, најава власти у Србији да неће признати резултате локалних избора уколико их општине на Косову и Метохији саме буду организовале.

“То је недопуство, јер се и Звечан и Зубин Поток где треба да буду одржани локални избори налазе у систему локалних самоуправа и као што ће се локални избри одржати у Краљеву, Крушевцу, Нишу, Новом Саду…исто тако треба да буду одржани у Звечану и Зубином Потоку због тога што је то по Уставу Србије”, рекао је портпарол ДС С-а Петар Петковић на конференцији за новинаре.

Петковић је казао да “тако говори одлазећа власт у Београду, а исто тако говори и илегална приштинска власт, као да се ради о некој координираној политици одлазеће власти у Београду и косовских Албанаца у Приштини, а све уперено проитив Срба на Косову и Метохији”.

Према његовим речима, власт у Србији жели да, неорганизовањем, неодржавањем и непризнавањем изборних резултата локалних избора на Косову и Метохији, изађе у сусрет захтевима Брисела и немачке канцеларке Ангеле Меркел. ‘Остало је да је дуг за добијање кандидатуре да власт у Србији не организује локалне изборе на Косову и Метохији”, рекао је Петковић и додао да се ради о томе да се неодржавањем локалних избора крене са процесом гашења српских институција на Косову и Меохији.

Он је рекао да Брисел жели да власт у Србији укине своје, једине легалне институције на Косову и Метохији, “јер Косово не може бити независно, па све и да га призна цео свет, уколико то не уради држава Србија”. “Због тога се толико врши пристисак на садашњу власт и на Србију”, казао је Петковић и додао да ће се локлални избори на Косову и Метохији одржати, јер је то по уставу и резолуцији 1244.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *