06. april – PREDIZBORNA KONVENCIJA „ZA SRBIJU ZNAŠ ZAŠTO“ U SMEDEREVU

Kandidat za predsednika i lider DSS Vojislav Koštunica poručio je  u Smederevu da su izbori 6. maja najsudbonosniji do sada, jer se na njima odlučuje o putu kojim će zemlja ići u budućnosti i pozvao pristalice da glasaju za DSS i njega kao kandidata za predsednika Srbije kako bi obezbedili političku, ekonomsku i vojnu neutralnost Srbije.

„Izbori su pred nama, ali nisu to samo obični izbori, već izbori koji određuju budućnost i sudbinu Srbije, najsudbonosniji od svih do sada. Na te izbore izlazi DSS, izlazi u gradu Smederevu, izlazi na parlamentarne izbore i predsedničke sa mnom kao kandidatom“, rekao je Koštunica na predizbornoj konvenciji DSS u smederevskom Centru za kulturu.

Pred Srbijom se, istakao je, nalaze dva puta – jedan koji vodi ka EU i „koji interese Srbije podređuje tuđim interesima i ucenama“ i drugi koji je sadržan u tome da se Srbija okrene sebi i svojim interesima, prekine integracije u EU i bude slobodna i suverena država.

„Jedini put je politička neutralnost. To je jedina prava politika, to je ono što Srbiji treba da je izvuče iz propadanja, urušavanja i ekonomske krize“, rekao je Koštunica.

On je naveo da je put Srbije ka EU pogrešan i da se zemlja od njega mora „okrenuti i pobeći, jer je potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i dobijanjem statusa kandidata više izgubila nego što je dobila“.

Prema njegovim rečima, put u EU ne samo da vodi ka gubljenju Kosova i Metohije, već i ka daljem parčanju i federalizaciji zemlje.

 

Pristalicama u Smederavu se obratio i potredsednik DSS Nenad Popović koji je istakao da ta stranka jedina na izborima nastupa sa dva konkretna pograma – političkim i ekonomskim i da su oni sadržani u neutralnosti sa jedne, i zapošljavanju i razvoju domaće privrede sa druge strane.

Poslanik DSS Miloš Aligrudić pozvao je građane da na Đurđevdan glasaju za DSS i da animiraju svoje rođake i prijatelje da isto to učine.

„Na Đurđevdan treba da se dogodi nešto veoma važno, da mi i naši prijatelji, rođaci i kumovi izađemo na birališta i rešimo veliki problem Srbije izborom DSS na svim nivoima i Vojislava Koštunice za predsednika“, poručio je Aligrudić.

Konvencija je počela uz zvuke himne Srbije „Bože pravde“, a završena je odom „Vostani Serbije“.

 

2 komentara

  1. Kome cemo se carstvu privoleti, kako rece car Lazar. Sudbinosna odluka za Srbiju. Svi treba da glasaju!

  2. Kostunica u S\mederevu izneo program…bravo ,svi glasovi iz moje kuce za Voju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *