06. април – ПРЕДИЗБОРНА КОНВЕНЦИЈА „ЗА СРБИЈУ ЗНАШ ЗАШТО“ У СМЕДЕРЕВУ

Кандидат за председника и лидер ДСС Војислав Коштуница поручио је  у Смедереву да су избори 6. маја најсудбоноснији до сада, јер се на њима одлучује о путу којим ће земља ићи у будућности и позвао присталице да гласају за ДСС и њега као кандидата за председника Србије како би обезбедили политичку, економску и војну неутралност Србије.

„Избори су пред нама, али нису то само обични избори, већ избори који одређују будућност и судбину Србије, најсудбоноснији од свих до сада. На те изборе излази ДСС, излази у граду Смедереву, излази на парламентарне изборе и председничке са мном као кандидатом“, рекао је Коштуница на предизборној конвенцији ДСС у смедеревском Центру за културу.

Пред Србијом се, истакао је, налазе два пута – један који води ка ЕУ и „који интересе Србије подређује туђим интересима и уценама“ и други који је садржан у томе да се Србија окрене себи и својим интересима, прекине интеграције у ЕУ и буде слободна и суверена држава.

„Једини пут је политичка неутралност. То је једина права политика, то је оно што Србији треба да је извуче из пропадања, урушавања и економске кризе“, рекао је Коштуница.

Он је навео да је пут Србије ка ЕУ погрешан и да се земља од њега мора „окренути и побећи, јер је потписивањем Споразума о стабилизацији и придруживању и добијањем статуса кандидата више изгубила него што је добила“.

Према његовим речима, пут у ЕУ не само да води ка губљењу Косова и Метохије, већ и ка даљем парчању и федерализацији земље.

 

Присталицама у Смедераву се обратио и потредседник ДСС Ненад Поповић који је истакао да та странка једина на изборима наступа са два конкретна пограма – политичким и економским и да су они садржани у неутралности са једне, и запошљавању и развоју домаће привреде са друге стране.

Посланик ДСС Милош Алигрудић позвао је грађане да на Ђурђевдан гласају за ДСС и да анимирају своје рођаке и пријатеље да исто то учине.

„На Ђурђевдан треба да се догоди нешто веома важно, да ми и наши пријaтељи, рођаци и кумови изађeмо на биралишта и решимо велики проблем Србије избором ДСС на свим нивоима и Војислава Коштунице за председника“, поручио је Алигрудић.

Конвенција је почела уз звуке химне Србије „Боже правде“, а завршена је одом „Востани Сербије“.

 

2 коментара

  1. Kome cemo se carstvu privoleti, kako rece car Lazar. Sudbinosna odluka za Srbiju. Svi treba da glasaju!

  2. Kostunica u S\mederevu izneo program…bravo ,svi glasovi iz moje kuce za Voju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *