28. mart – Pokušaj Srbije da održi izbore na KiM neće uspeti

PRIŠTINA – Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je danas na sednici vlade da pokušaj Srbije da na Kosovu organizuje izbore neće uspeti.

“Ovaj pokušaj je procenjen i procenjuje se kao agresija Srbije na Republiku Kosovo i on će u potpunosti biti neuspešan”, kazao je Tači.

Tači je rekao da će iskoristiti ustavni i zakonski okvir da ne dozvoli da Srbije utiče na unutrašnja kretanja i odnose na Kosovu i dodao da zajedno sa međunarodnom zajednicom rade na tome da ne uspe pokušaj Srbije da održi izbore na Kosovu.

Komentarišući dobijanje dokumenta o početku studije izvodljivosti, kosovski premijer je rekao da je time povećana odgovornost za ostvarivanje kriterijuma i evropskih standarda kao preduslov za integraciju u EU.

“Institucije Kosova odlučne su da što pre idu napred i da u rekordnom roku obezbede uspeh u tom procesu”, izjavio je Tači.

Izvor: Tanjug

2 komentara

  1. jedan od razloga sto su vam dali drzavu je da vas siptare drze na oku i ne dozvoljavaju da se sirite bilo gde drugde. A ako budu morali da vas “integrisu ” jer su tako ameri naredili onda cemo mi Srbi imati veliki razlog da se radujemo.Neka vam je lepa kuca i srecan put.

  2. HASIME NEMOJ TUDZIM KU….M ,,GLOGINJE MLATIT” !

    DOCES I TI NA RED , CARSTVO ZEMALJSKO ZA MALENA ….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *