25. mart – Tabaković: Umesto 1.000 evra akcija – 1.250 duga

Funkcionerka Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković kritikovala je danas vladajuću elitu u Srbiji ocenivši da polako “klizi u tiraniju” i istakla da bi zbog prekomernog zaduženja zemlje mnogim predstavnicima te elite trebalo uskratiti pravo glasa.

Tabaković je rekla da je umesto obećanih po hiljadu evra akcija, premijer Mirko Cvetković svakog punoletnog građanina zadužio sa 1.250 evra novog duga.

Po njenom mišljenju, nije Srbija siromašna zemlja nego su sredstva u Srbiji nepravedno raspoređena.

Predstavljajući u Loznici izborni program SNS, ona je ukazala na pokušaje pojedinaca da istupajući u javnosti prisvajuju delove projekta naprednjaka, objavljenog u Beloj knjizi – navodeći u tom kontekstu ime Božidara Đelića.

Prema njenim rečima, SNS se bori za evropske vrednosti u Srbiji, što znači jake institucije, a ne jake pojedince, da ne bude važnije ime sudije nego član zakona, u kojoj neće smeti da bude važnije ime čoveka kome je podneta krivična prijava nego težina učinjenog dela za koje treba da se sudi.

SNS se bori za Srbiju u kojoj će iz budžeta da se ulaže najmanje pet procenata od ukupnog iznosa za poljoprivredu i za državu u kojoj će posle poljoprivrede jedno od najvećih ulaganja da bude u nauku i znanje, jer, kako je ocenila Tabaković, jedino znanje čoveka čini vrednim.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *