24. mart – PREDIZBORNA KONVENCIJA DSS „ZA SRBIJU ZNAŠ ZAŠTO“ – HALA SPORTOVA, NOVI BEOGRAD

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica pozvao je danas građane da zajedno grade Srbiju kao politički i vojno neutralnu zemlju, koja čuva svoj Ustav i državu i poručio da je u najboljem interesu da Srbija i Republika Srpska ne uđu u NATO.

“Pravi je trenutak da Srbija, pored vojne, proglasi i političku neutralnost“, rekao je Koštunica na predizbornoj konvenciji DSS-a pod nazivom „Za Srbiju, znaš zašto“ u beogradskoj Hali sportova i pozvao rukovodstvo Republike Srpske da pitanje NATO stave na referendum kako bi se građani izjasnili da li su za NATO ili za vojnu neutralnost kao Srbija.

Koštunica je naveo da politički neutralna Srbija na najbolji način može da brani svoje interese i da Srbiji nije potreban staratelj iz Brisela da je podučava na koji način će razvijati odnose na Balkanu.

Predsednik Demokratske stranke Srbije je  rekao da nasilje nad Srbijom, koje je počelo „bezumnom agresijom NATO“ na današnji dan 1999. godine, nije završeno, već se i danas nastavlja i poručio da je Evropska unija prevršila svaku meru u ucenama i pritiscima na Srbiju.

“Naš odgovor na nasilje je da je Kosovo sastavni i neotuđivi deo Srbije i da ne može biti drugačije ako se držimo ljudskih i božijih zakona“, rekao je Koštunica.

Lider DSS je naveo da niko u Srbiji ne oseća da pripada NATO i da evropska integracija nije donela ništa dobro već samo štetu zbog čega, rekao je, Srbija treba da stavi tačku na EU.

Koštunica je ocenio da je Srbija pred ključnim izborima 6. maja kada treba da odluči kojim putem da ide i da je uveren da će na izborima između magle koju predstavlja EU i realnog života, prevagu na izborima odneti Srbija.

Potpredsednik DSS Miloš Jovanović naveo je da je NATO „najveći garant otimanja

Kosova i Metohije“ i da je je svaki čovek u Srbiji koji želi da uvede državu u NATO „bez kičme, bez ponosa i bez časti“.

“Ovo nije obična predizborna trka, ovo je početak boja za oslobođenje Srbije“, poručio je Jovanović i naveo da je Srbija danas okupirana zemlja – i ideološki i politički i medijski.

Potpredsednik DSS i kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović poručio je da NATO nije uspeo u svom cilju jer, kako je naveo, svi znaju da je Kosovo u Srbiji.

Potpredsednica DSS Milica Radovih ocenila je predizbornu kampanjupolitičkih konkurenata kao „najveći vašar obećanja“, dok je predsednik beogradskog odbora DSS Andreja Mladenović poručio da će 6. maja procvetati različak i pobediti DSS.

Na skupu su govorili i potpredsednici DSS Sanda Rašković Ivić, Slobodan Samardžić, Nenad Popović, Andreja Mladenović, Bora Đorđević i dramaturg Siniša Kovačević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *