21. mart – BLOKIRANI PUTEVI U IBARSKOM KOLAŠINU

Meštani Ibarskog Kolašina zaustavili su danas tri vozila Euleksa koja su nameravala da bez pratnje Kfora odu do administrativnog prelaza Brnjak na krajnjem severu Kosova.To je bio povod da pripadnici Kfora odmah blokiraju sve saobraćejnice koje od Zubinog Potoka vode ka Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu.

Zbog blokade puta u mestu Jagnjenica, odbornici i rukovodstvo Opštine Zubin Potok ne mogu da nastavi put ka Zvečanu gde je za 12 sati zakazana zajednička sednica četiri SO sa severa Kosova na kojoj će se pored ocene političko bezbednosne situacije razgovatati i o predstojećim lokalnim izborina na Kosovu i Metohioji.

Građani koji u koloni čekaju deblokadu puta kažu da je ovo još jedna provokacija Euleksa koji ne poštuje dogovor da se severom Kosova mogu kretati u skladu sa dogovorom a to je da jedamput u 24 časa do Jarinja i Brnjaka mogu da prođu najviše tri vozila Euleksa u pratnji Kfora.

Danas će u Zvečanu biti održan i redovni sastanak čelnika lokalnih samouprava iz četiri severne opštine sa predstavnicima međunarodnih misija na Kosovu a tema je kao i obično bezbednost.

Izvor: TV Most

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *