21. март – БЛОКИРАНИ ПУТЕВИ У ИБАРСКОМ КОЛАШИНУ

Мештани Ибарског Колашина зауставили су данас три возила Еулекса која су намеравала да без пратње Кфора оду до административног прелаза Брњак на крајњем северу Косова.То је био повод да припадници Кфора одмах блокирају све саобраћејнице које од Зубиног Потока воде ка Косовској Митровици и Звечану.

Због блокаде пута у месту Јагњеница, одборници и руководство Општине Зубин Поток не могу да настави пут ка Звечану где је за 12 сати заказана заједничка седница четири СО са севера Косова на којој ће се поред оцене политичко безбедносне ситуације разговатати и о предстојећим локалним изборина на Косову и Метохиоји.

Грађани који у колони чекају деблокаду пута кажу да је ово још једна провокација Еулекса који не поштује договор да се севером Косова могу кретати у складу са договором а то је да једампут у 24 часа до Јариња и Брњака могу да прођу највише три возила Еулекса у пратњи Кфора.

Данас ће у Звечану бити одржан и редовни састанак челника локалних самоуправа из четири северне општине са представницима међународних мисија на Косову а тема је као и обично безбедност.

Извор: ТВ Мост

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *