20. mart – Srpske izbore sprečiti i silom

PRIŠTINA – Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići izjavio je da će, ako bude potrebno, institucije Kosova silom onemogućiti održavanje srpskih izbora na Kosovu 6. maja, prenose u utorak elektronski mediji u Prištini.

U intervjuu za RTV 21, Krasnići je rekao da je Skupština Kosova usvojila rezoluciju o onemogućavanju održavanja lokalnih i parlamentarnih izbora Srbije na Kosovu, kao i da je obaveza izvršne vlasti da je sprovede.

“Rezolucija obavezuje vladu da spreči bilo koje nezakonito ponašanje koje je u suprotnosti sa Ustavom i zakonima na Kosovu”, kazao je predsednik kosovskog parlamenta.

Upitan da li to znači i upotrebu sile, Krasnići je odgovorio: “Naravno, to podrazumeva i upotrebu sile”.

Izvor: Beta

2 komentara

  1. gosp. Krasniću nije dobro sprečavati demokratske izbore, dok se konačno ne reši status pokranije KiM, to će budućnost pokazati.

  2. Pre svega to je nezakobito da Kosovo ima kontrolu nad severnim Kosovom naseljenim Srbima koji su se jasno izrazili vec ranije da be zele da budu pod upravom blade iz Pristine. Ne zakonita vlada Pristine moze da donese jedino nezakobite mere protiv severa Kosova. Ceka stvar oko Albanske drzave na Kosovu je ne zakonita. Tacka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *