20. март – Српске изборе спречити и силом

ПРИШТИНА – Председник Скупштине Косова Јакуп Краснићи изјавио је да ће, ако буде потребно, институције Косова силом онемогућити одржавање српских избора на Косову 6. маја, преносе у уторак електронски медији у Приштини.

У интервјуу за РТВ 21, Краснићи је рекао да је Скупштина Косова усвојила резолуцију о онемогућавању одржавања локалних и парламентарних избора Србије на Косову, као и да је обавеза извршне власти да је спроведе.

“Резолуција обавезује владу да спречи било које незаконито понашање које је у супротности са Уставом и законима на Косову”, казао је председник косовског парламента.

Упитан да ли то значи и употребу силе, Краснићи је одговорио: “Наравно, то подразумева и употребу силе”.

Извор: Бета

2 коментара

  1. gosp. Krasniću nije dobro sprečavati demokratske izbore, dok se konačno ne reši status pokranije KiM, to će budućnost pokazati.

  2. Pre svega to je nezakobito da Kosovo ima kontrolu nad severnim Kosovom naseljenim Srbima koji su se jasno izrazili vec ranije da be zele da budu pod upravom blade iz Pristine. Ne zakonita vlada Pristine moze da donese jedino nezakobite mere protiv severa Kosova. Ceka stvar oko Albanske drzave na Kosovu je ne zakonita. Tacka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *