19. mart – SEPARTISTI I DANAS POZIVAJU NA NASILJE

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je  da još nisu nađeni počinioci nasilja nad Srbima na Kosovu 2004. i da na godišnjicu tog pogroma albanski separatisti ponovo pozivaju na nasilje i prete da će silom sprečiti održavanje izbora na Kosovu.

“Prete da će silom sprečiti održavanje izbora na Kosovu i Metohiji. Mi hoćemo demokratsko pravo da organizujemo izbore, albanski separatisti hoće nasilje. Time po ko zna koji put potvrđuju da je nasilje drugo ime za lažnu državu Kosovo“, rekao je Koštunica .

Prema njegovim rečima, sve što je do sada urađeno na otimanju Kosova od Srbije predstavlja golo nasilje i najgrublje kršenje pravnog osnova na kome počiva međunarodni poredak.  „Ustav Srbije je poslednja brana za otimanje Kosova i Ustav je zato trn u oku svima koji bi definitivno da vide Kosovo odvojeno od Srbije.Ustav je svojom voljom doneo narod i srpski narod je zapravo onaj bedem koji brani svoje Kosovo i svoj Ustav“, poručio je Koštunica.

Predsednik DSS-a je naveo da međunarodne snage na Kosovu nisu za sve ove godine uspele da nađu i kazne počinioce za martovski pogrom, ubijanje Srba i paljenje njihovih kuća.  „Niko iz međunarodne zajednice danas nije odao poštu postradalim Srbima i jasno osudio kao neprihvatljivo nasilje nad Srbima. To je poruka da je zapravo nasilje nad Srbima, samo zato što su Srbi, dozvoljeno i nekažnjivo“, ocenio je Koštunica.

Izvor: http://dss.rs

Jedan komentar

  1. Sve je tako, ali “oni” imaju Botu, visokog činovnika okupacijskih snaga za Srbiju.
    Taj radi ono što oni žele, a za uzvrat, on je njihov president a ne naroda u Srbiji !
    To je kvaka koju narod u Srbiji neće ili ne može da shvati !
    Srdačan pozdrav.
    Dijaspora

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *