19. март – СЕПАРТИСТИ И ДАНАС ПОЗИВАЈУ НА НАСИЉЕ

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница изјавио је  да још нису нађени починиоци насиља над Србима на Косову 2004. и да на годишњицу тог погрома албански сепаратисти поново позивају на насиље и прете да ће силом спречити одржавање избора на Косову.

“Прете да ће силом спречити одржавање избора на Косову и Метохији. Ми хоћемо демократско право да организујемо изборе, албански сепаратисти хоће насиље. Тиме по ко зна који пут потврђују да је насиље друго име за лажну државу Косово“, рекао је Коштуница .

Према његовим речима, све што је до сада урађено на отимању Косова од Србије представља голо насиље и најгрубље кршење правног основа на коме почива међународни поредак.  „Устав Србије је последња брана за отимање Косова и Устав је зато трн у оку свима који би дефинитивно да виде Косово одвојено од Србије.Устав је својом вољом донео народ и српски народ је заправо онај бедем који брани своје Косово и свој Устав“, поручио је Коштуница.

Председник ДСС-а је навео да међународне снаге на Косову нису за све ове године успеле да нађу и казне починиоце за мартовски погром, убијање Срба и паљење њихових кућа.  „Нико из међународне заједнице данас није одао пошту пострадалим Србима и јасно осудио као неприхватљиво насиље над Србима. То је порука да је заправо насиље над Србима, само зато што су Срби, дозвољено и некажњиво“, оценио је Коштуница.

Извор: http://dss.rs

Један коментар

  1. Sve je tako, ali “oni” imaju Botu, visokog činovnika okupacijskih snaga za Srbiju.
    Taj radi ono što oni žele, a za uzvrat, on je njihov president a ne naroda u Srbiji !
    To je kvaka koju narod u Srbiji neće ili ne može da shvati !
    Srdačan pozdrav.
    Dijaspora

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.