13. mart – Klif:EU će insistirati da ne bude izbora na Kosovu

PRIŠTINA – Ambasador Velike Britanije na Kosovu Jan Klif rekao je danas da će Evropska unija insistirati da se na Kosovu ne organizuju lokalni izbori koje je raspisao Beograd, dodavši da ne može da garantuje da se oni neće održati.
Britanski ambasador je naveo da plan Martija Ahtisarija ne zabranjuje Srbima sa Kosova da istovremeno sa kosovskim imaju i srpsko državljanstvo i da glasaju na parlamentarnim izborima, ali da “tako nešto zabranjuje Rezolucija 1244 SB UN u kojoj se kaže da Srbija ne može da održava izbore na teritoriji Kosova”.
Ambasador Klif je odgovarajući na pitanja studenata rekao da su razgovori o severu Kosova neizbežni, ali da na Kosovu neće biti još jedne Republike Srpske, ističući istovremeno da se greška iz Bosne neće ponoviti i na Kosovu.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. dda, da. izbora nece biti …a da moja porodica i ja sa (vazecim)pasosima srbije kao radnici na privremenom radu u britaniji hocemo da glasamo u nasoj tamosnjoj ambasadi( ili konzulatu) to bi bilo sasvim prihvatljivo. a posto zivim(mo)u gradu svog rodjenja i sa biometrijskim pasosima(eto, tek da napomenem)ne mozemo da glasamo(!?)molim za objasnjenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *