13. март – Клиф:ЕУ ће инсистирати да не буде избора на Косову

ПРИШTИНА – Амбасадор Велике Британије на Косову Јан Клиф рекао је данас да ће Европска унија инсистирати да се на Косову не организују локални избори које је расписао Београд, додавши да не може да гарантује да се они неће одржати.
Британски амбасадор је навео да план Мартија Ахтисарија не забрањује Србима са Косова да истовремено са косовским имају и српско држављанство и да гласају на парламентарним изборима, али да “тако нешто забрањује Резолуција 1244 СБ УН у којој се каже да Србија не може да одржава изборе на територији Косова”.
Амбасадор Клиф је одговарајући на питања студената рекао да су разговори о северу Косова неизбежни, али да на Косову неће бити још једне Републике Српске, истичући истовремено да се грешка из Босне неће поновити и на Косову.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. dda, da. izbora nece biti …a da moja porodica i ja sa (vazecim)pasosima srbije kao radnici na privremenom radu u britaniji hocemo da glasamo u nasoj tamosnjoj ambasadi( ili konzulatu) to bi bilo sasvim prihvatljivo. a posto zivim(mo)u gradu svog rodjenja i sa biometrijskim pasosima(eto, tek da napomenem)ne mozemo da glasamo(!?)molim za objasnjenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *