03. март – Бојић: Шешељу угрожен живот у Хагу

БЕОГРАД – Лекари из Србије који су крајем јануара прегледали хашког оптуженика Војислава Шешеља поновили су данас да је лидеру радикала угрожен живот због болести и апеловали на државне органе да предузму кораке како би Шешељ могао да се лечи са слободе.
Члан медицинског тима који је Шешеља у Хагу прегледао 26. и 27. јануара, доктор Паја Момчилов тврди да је Шешељу здравствено стање погоршано након њихове посете.
“Његово здравствено стање је такво да је и витално угрожен”, рекао је Момчилов и апеловао на државне органе да предузму кораке како би Шешељ био пуштен на слободу.
Доктор Милован Бојић, такође из лекарског тима који је прегледао Шешеља крајем јануара, рекао је, на конФеренцији за новинаре Српске радикалне странке, да су лидеру радикала пре два дана у Хагу седам пута безуспешно покушали електрошоковима да поправе рад срца.
Они су данас поново представили извештај о здравственом стању Шешеља, после утврђивања дијагнозе и проучавања историје болести и нагласили да му је због болести угрожен и живот.
“Главни здравствени проблем Војислава Шешеља је срчани – проширење срца и слабљење снаге срца као пумпе”, рекао је Бојић наводећи извештај тима.
Он је додао, да срчана обољења удружена са болесима плућа и дигестивног тракта, од којих Шешељ, такође, болује могу убрзо довести до Фаталног исхода.
Бојић је нагласио да због безбедносне процедуре Шешељ бива упућен “скоро сваки пут код различитог доктора тако да није могуће његово континуирано лечење”.
Он је поновио став медицинског тима да је Шешељу неопходно лечење на слободи како би се успорила болест.
Сви налази четворочланог медицинског тима, како тврде радикали, доступни су на увид јавности.
Шешељу је у јануару, након што му је позлило, уграђен деФибрилатор, наводе радикали.
Радикали су саопштили да је Шешељ 1. марта поново био хоспитализован и да је истог дана враћен из болнице, али да му је здравствено стање и даље лоше, док је портпаролка Хашког трибунала Нерма Јелачић објаснила да је у питању био раније заказани третман као и да није био хоспитализован због хитног случаја.
Хашки трибунал подигао је оптужницу против Шешеља у јануару 2003. године за ратне злочине на подручју Хрватске, БиХ и Војводине, а он се добровољно предао у Фебруару исте године. Суђење му је почело у новембру 2007. године, а изношење завршних реци треба да почне 5. марта.

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. izdrzi predsednice! SLOBODA SESELJU!!!

  2. JA BIH BAS VOLELA KAO I MNOGI DA VIDIM SESELJA KOJI SE VRACA U SRBIJU I VUCE USI TOMISLAVU NIKOLICU ALI MISLIM DA CE PRE NIKOLIC SESLJA NEGO SESELJ NIKOLICA.A JADNI SESELJ JE JOS JEDAN SRBIN KOJI JE ZATOCEN I SA NJIM MOGU DA RADE STA HOCE, NA ZALOST.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *