23. februar – KOMENTAR „PEČATA“: Izdaja i poslednji dani

Borićemo se do kraja, obećao je u sredu uveče u Briselu Borko Stefanović. I bilo je to obećanje koje je odmah počelo da se ispunjava. Beogradski režim je već u noći između srede i četvrtka počeo da se bori do kraja Srbije, i nastaviće da se bori tako što će u Briselu „danas priznati nezavisnost Kosova“, kako je najavio Hašim Tači. Gvido Vestervele, nemački ministar spoljnih poslova, stiže u Beograd da to priznanje verifikuje…

Nepunih 12 sati pošto je potpredsednica Socijalističke partije Srbije, predsednica srpske skupštine Slavica Đukić-Dejanović najavila da Kosmet više nije Srbija, da srpski lokalni izbori neće biti organizovani i na Kosovu i Metohiji, policija njenog partijskog šefa, ministra Ivice Dačića, nasilno je uklonila srpsku barikadu kod prelaza Jarinje. Ono što nije uspela Tačijeva ROSU, izvela je Dačićeva Žandarmerija. Usred noći, po mrklom mraku, sakriveni fantomkama koje su zapravo otkrile njihovu pravu, razbojničku, banditsku prirodu, Dačićevi žbiri su, uperivši oružje, rasterali čuvare srpske barikade i put ka Tačijevim carinicima učinili otvorenim. „Zaklaćemo vas! Bacićemo vas u Ibar!“, čulo se tokom tog noćnog prepada Srba na Srbe. Izdaja se sa papira i Borkovih sporazuma izlila u pune redenike. A američki KFOR nadgledao je akciju, da se uveri kako sve teče po planu…

Istovremeno, Tačijevi carinici i policajci upali su u voz koji iz centralne Srbije ide ka Kosovskoj Mitrovici. Legitimisali su i kontrolisali putnike. Prvi put se, eto, i to dogodilo.

Nezavisno Kosovo u jednom je danu, tako, počelo da kontroliše i drumski i železnički saobraćaj koji vodi ka našoj pokrajini. Koordinacija između Beograda i Prištine funkcioniše odlično.

A baš danas se na severu Kosmeta pojaviše i novi leci KFOR-a. Pišu da su prelazi Jarinje i Brnjak otvoreni za saobraćaj, i da će ih kontrolisati EULEKS „u prisustvu kosovske policije i Carine Kosova“. Noćni prepad Dačićevih maskiranih žandara, dakle, koordinisan je i sa NATO-om i EU. Naravno da jeste, jer, ministar za KiM Goran Bogdanović sastao se (baš) danas sa šefom EULEKS-a Gzavijeom de Marnjakom, i obećao mu da će EULEKS „imati u Beogradu pouzdanog i predvidivog partnera dok god se bude držao svog mandata“. A mandat je EULEKS-a da izgradi nezavisnu državu Kosovo!

Istog dana, ovog četvrtka, da se lično uveri da je režim učinio kako mu je rečeno, u Beograd stiže Gvido Vestervele, šef nemačke diplomatije. Sastaje se sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i ministrom spoljnih poslova Vukom Jeremićem. Zajedno će dočekati lepe vesti iz Brisela, sa „pregovora“ o regionalnom predstavljanju Kosova. „Novim dogovorom koji će danas biti postignut u Briselu, Srbija će priznati nezavisnost Kosova. Ona prihvata Deklaraciju o nezavisnosti Kosova, dok je Rezolucija 1244 bila mrtva i ostaje mrtva,“ slavodobitno je najavio Hašim Tači. Dobroj vesti iz Brisela onda će, na Andrićevom vencu, moći da nazdrave Boris Tadić i Vuk Jeremić, zajedno sa svojim gostom iz Nemačke. Treba i Ivicu Dačića da pozovu, zaslužio je da im se pridruži u zdravici. Svoju krvavu EU kandidaturu uspešno su platili Kosovom. Kako će nama platiti za to što su nam učinili?

9 komentara

  1. Borba tek počinje Crveno-Žuti vaše vreme je već prošlo, ovo
    nekoliko nedelja Srbija će izdržati.Sve ćemo obnoviti što ste
    uništili. A učesnici uništenja srpskih dobara znajte moraju
    odgovarati za nedela učinjena.Znajte to je normalan proces posle
    promene vlasti merićemo svaki učinak za vreme PETO-OKTOBARSKOG
    PREVRATA.

  2. znaju zuto-crveni da ce im suditi narod, zato se grcevito drze eu-tanazije i obavljaju poslednji cin izdaje KiM i dalju okupaciju Srbije u nadi da ce ih to spasti. Nadajmo se da se narod otreznio i da ce ih kazniti na izborima a onda zna se, na sud sa svima koji su duhovno, moralno i materijalno ostetili Srbiju.

  3. U Srbiji se mora uvesti SMRTNA KAZNA. Sta ovi bolesni umovi treba jos da urade da bi smo kao nacija ukapirali da se radi o veleizdaji?

  4. Boze ,Dokle ce u Srbiji da se radjaju izdajice?

  5. Izdaja zemlje je najsramniji cin. Ovakav potez je jedino mogao da se obavi referendumom. Sada se otvara slobodni put odvajanja Vojvodine I Sanzaka.

  6. Ne treba se uzbudjivati ZBOG AKTA KLASICNE -ALI I NAJVECE ISTORISKE IZDAJE – SAMO SE TREBA DISTANCIRATI,OGLASITI JE NEPRIHVACENOM, NE SRPSKOM ,IZDAJNICKOM JER CE MO JE MI SVAKAKO ODRATOVATI A POCECE SA OBRACUNOM DOMACIH IZDAJNIKA A ZAVRSICE SE BAKANSKIM-SVETSKIM RATOM KOJI JE NEMINOVAN.DOK SIPTARIJA PRAVI MANEVRE ZA NAPAD NA SRBIJU I NOVO OTIMANJE NASE ZEMLJE – MI KAO OMADJIJANI GLEDAMO IZDAJSTVO U SVAKOM POGLEDU -CAK NEMA NI SRPI,LONACA,BILO KAKVOG PROTESTA … CEKAMO “IZBORE” I PRIJEM NA SAJAM LUDAKA U EU — REKLO BI SE , DA SE RADI O IZGUBLJENOM NARODU – DAKLE VREME JE ZA ” BUNU NA DAHIJE” POKUSAJ PREVREMENIH IZBORA U IME DEMOKRATIJE I MIRA =KOJI OVI KRETENI NECE DOZVOLITI) A ONDA REDOM I DO KRAJA.

  7. MI SAMO TRABUNJAMO!!! NIŠTA KONKRETNO DA URADIMO!! OD LAPRDANJA NEMAMO VAJDE!!!

  8. Jedina moguća poruka većinskog rodoljubivog NARODA SERBSKOG onima koji odlučiše ovako kako su u famoznim pregovorima o KiM ,danas je:
    »Crni dane, a crna sudbino!
    O kukavno srpstvo ugašeno,
    Zla nadživjeh tvoja svakolika,
    A s najgorim hoću da se borim!
    Da,kad glavu razdrobiš tijelu,
    U mučenju izdišu členovi…
    …Ne bojim se od vražjega kota
    Pa da ga je ka na gori lista,
    No se bojim od zla domaćega!…“
    Nadam se da je potpuno jasno ko je ovde ko-mislim “najgore zlo” i “zlo domaće”, sa kojima se ,evo, bezuspešno do danas,bori Srpski Narod ( u otadžbini i u rasejanju)!
    Zato: Neka bude što biti ne može…neka bude borba neprestana… sa domaćim kotom!

  9. ovih dana novine su bile prepune gluposti i naglabanja o filmu dzolijeve.Danas da je Ceci skinuta narukvica i da su je docekali fanovi (lepa srpska rec).BAS SAM SE PITALA STA SE VALJA IZA BRDA ILI BOLJE RECENO KOJA TO SUMA NE TREBA DA SE VIDI OD DRVETA.KAD ONO KOSOVO POSTADE NEZAVISNO.UPLASIO SE TADIC PA POTURA DJILASA DA HVALI NJEGOVU DRZAVNICKU MUDROSTI.AKO JE PRIZNANJE KOSOVA USLOV ZA KANDIDATURU PRETPOSTAVKA JE DA JE ZA ULAZAK USLOV OKUPACIJA BEOGRADA,NISA,VALJEVA.RECE MUFTIJA RASKI KARADJORDJE BIO GENOCIDAN,RUSIO DZAMIJE.TREBA SAD DA POHITAMO I DA PORUSIMO CRKVE I MANASTIRE A DA SAGRADIMO HILJADE DZAMIJA,PA DA BAR BUDEMO I ZVANICNO ONO STO I JESMO SIROTINJA RAJA.RECE BORKA PAVICEVIC VECERAS KOD SARAPE DA CE RUMUNIJA STAVITI VETO NA KANDIDATURU ZBOG VLASKE MANJINE.TREBA VEC SUTRA DA POHITAMO I DAMO IM DRZAVU.I TAMAN KAD ISPUNIMO SVE ZELJE EUROPI U EU NECE IMATI STA DA UDJE U NJU.ALI BORIS NE HAJE .IMA ON ESDAUNOVU,JOSIPOVICA,VESTEVELEA.ONI NEVOLJNICI IZGINUSE 1912 ALI TO JE TADICU TATA OSTAVIO.STA GA BRIGA.SRAM TE BILO SRBIJO I BEOGRADE.MILOS JE LJUBIO SKUTE ALI STVORIO OD SRBIJE VAZAN FAKTOR U MEDJUNARODNOJ ZAJEDNICI.PA SVAKA CAST VODJE UCINISTE ONO STO NI MUSOLINIJU NIJE POSLO ZA RUKOM.SVAKA CAST.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *