16. februar – Ubedljiva većina građana protiv kosovskih institucija

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

KOSOVSKA MITROVICA – U sve četiri opštine na severu Kosova tokom dva dana referenduma glasalo je nešto više od 75 odsto birača, a ubedljiva većina, 99,74 odsto zaokružila je da ne prihvata kosovske institucije, rečeno je u sredu uveče na konferenciji za novinare.

Od 35.500 građana sa pravom glasa, glasao je njih 26.725. Ukupno 26.524 birača su glasala protiv prihvatanja kosovskih institucija, a za je bilo samo 69.

Nevažećih listića je bilo 134. Kako je saopšteno na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici, nije bilo prigovora niti incidenata tokom referenduma.

Izvor: Beta

3 komentara

  1. Bravo braco Srbi sa K i M! Dostojni ste nasih velicanstvenih predaka jer ste i pored nevidjenih pritisaka branili nasu nam jedinu maticnu drzavu Srbiju. Ponosna sam da pripadam narodu koji se ovako uzviseno bori za svoja legitimna prava. Ustajmo braco i sestre Srbi u ostatku Srbije i podjimo putem nase brace i sestara sa K i M.
    Vostani Serbie…

  2. Ovaj referendum, ovih jadnih građana, s kojima se i strani i domaći političari poigravaju, održao je i inostranim i domaćim “demokratama” lekciju, unatoč vremenskih neprilika, kako se treba boriti za osnovna ljudska, građanska i nacionalna prava. Njihov postupak je doista izraz demokratske volje građana, do kraja transparentan, hrabar i pošten, a ne nekakva zakulisna igra u kojoj se skrivaju i njeni učesnici i njihove namjere. Što bi se narodski reklo ovaj je čin “dotjerao cara do duvara”. Ako zbog ničega drugoga referendum je koristan već i zbog toga.

  3. Svetlost i toplina

    Očitana je demokratska lekcija “žutom” diktatoru i zapadnim
    “satrapima” da nemože, uvek baš sve, da bude kako su oni to
    sami zamislili da izvedu.”Pion” iz Beograda davno je izgubio
    svoj LEGALITET, LEGITIMITET i KREDIBILITET pred narodom,koji je
    dobio ČISTOM PREVAROM.Tako da od sada ,pa nadalje će mu se postepeno oduzimati sve one ingerencije koje je na silu oteo.
    Narodu je dosta svih lagarija koje sprovodi vlast,kako bi sve
    nas preveli “žedne” preko vode.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *