16. фебруар – Убедљива већина грађана против косовских институција

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – У све четири општине на северу Косова током два дана референдума гласало је нешто више од 75 одсто бирача, а убедљива већина, 99,74 одсто заокружила је да не прихвата косовске институције, речено је у среду увече на конференцији за новинаре.

Од 35.500 грађана са правом гласа, гласао је њих 26.725. Укупно 26.524 бирача су гласала против прихватања косовских институција, а за је било само 69.

Неважећих листића је било 134. Како је саопштено на конференцији за новинаре у Косовској Митровици, није било приговора нити инцидената током референдума.

Извор: Бета

3 коментара

 1. Bravo braco Srbi sa K i M! Dostojni ste nasih velicanstvenih predaka jer ste i pored nevidjenih pritisaka branili nasu nam jedinu maticnu drzavu Srbiju. Ponosna sam da pripadam narodu koji se ovako uzviseno bori za svoja legitimna prava. Ustajmo braco i sestre Srbi u ostatku Srbije i podjimo putem nase brace i sestara sa K i M.
  Vostani Serbie…

 2. Ovaj referendum, ovih jadnih građana, s kojima se i strani i domaći političari poigravaju, održao je i inostranim i domaćim “demokratama” lekciju, unatoč vremenskih neprilika, kako se treba boriti za osnovna ljudska, građanska i nacionalna prava. Njihov postupak je doista izraz demokratske volje građana, do kraja transparentan, hrabar i pošten, a ne nekakva zakulisna igra u kojoj se skrivaju i njeni učesnici i njihove namjere. Što bi se narodski reklo ovaj je čin “dotjerao cara do duvara”. Ako zbog ničega drugoga referendum je koristan već i zbog toga.

 3. Светлост и топлина

  Очитана је демократска лекција “жутом” диктатору и западним
  “сатрапима” да неможе, увек баш све, да буде како су они то
  сами замислили да изведу.”Пион” из Београда давно је изгубио
  свој ЛЕГАЛИТЕТ, ЛЕГИТИМИТЕТ и КРЕДИБИЛИТЕТ пред народом,који је
  добио ЧИСТОМ ПРЕВАРОМ.Тако да од сада ,па надаље ће му се постепено одузимати све оне ингеренције које је на силу отео.
  Народу је доста свих лагарија које спроводи власт,како би све
  нас превели “жедне” преко воде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *