15. februar – Do podne na referendumu 61 odsto birača

KOSOVSKA MITROVICA – Na referendum u tri opštine na severu Kosova u utorak i danas do podne izašao je 61 odsto birača, a u Leposaviću, gde se samo danas održava, 25 odsto, saopštila je referenduska komisija.
U Kosovskoj Mitrovici od juče do danas u podne na referendum je izašao 6. 541 glasač, odnosno 64,3 odsto, u Zvečanu 4.169 ili 52 odsto, a u Zubinom Potoku 3. 241 ili 62 odsto glasača.
U Leposaviću, gde su birališta otvorena samo danas, izašlo je 3.060 glasača, odnosno 25 odsto. Kako bi se pospešila izlaznost građana na teritoriji opštine Leposavić, kroz naseljena mesta kruži automobil sa razglasom, prekog kojeg se, uz rodoljubive pesme, pozivaju građani da izađu na glasačka mesta.
Referendum se održava bez prisustva međunarodnih posmatrača, pošto se nijedna međunarodna organizacija nije odazvala pozivu, a OEBS i Unmik su ocenili da je referendum nevažeći i da neće imati nikakve pravne posledice.

Izvor: Tanjug

3 komentara

  1. Ne može ni da bude važeći za strance, samo za Srbiju i njene građane. Okupatori ne mogu da budu zadovoljni, prirodno.
    Prema tome, napred, sa srećom, živela Srbija!

  2. pa pokazacemo svetu i ostalima iz beograda,koji drze monopol nad medijima da nismo ovce za klanje i da nismo uskoumni i da nam je jedina sansa da nas ostave na miru,bar na kratko zapad,siptari i ostala belosvetska bagra ovaj referendum,pa ljudi moji toliko smo propatili za ovih 12god.i sacuvali od siptarskih hordi,ono sto se sacuvati moze,a da za manje od sest meseci borko stefanovic upropasti sve po nalogu vasingtona,brisela i beograda,svemu dodje kraj pa i ovoj tiraniji nad srbima,dace bog da povratimo sve srpsko na kosmetu,a toga ima mnogo i ako su patriote prodali,odnosno poklonili deo zemlje siptarima.osvrni se glavo srpska vidis li sta se sprema svima i u srbiji ako mi pokleknemo na severu!

  3. Ovo je pravo izjašnjavanje volje naroda, bez izdajničkih “stranih posmatrača” koji uglavnom kumuju prekrajanju rezultata.
    Ovo je izjašnjavanje za sve Srbe, kako za Kosovo i Metohiju u odnosu na šiptarsku lažnu državu tako i za Srbiju u odnosu na evropsku uniju.
    Mi u Srbiji, nažalost, nismo u mogućnosti da slobodno izražavamo svoju volju jer imamo izdajnike, sluge okupatora, na vlasti.

    Srećan nam referendum, braćo i sestre Srbi !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *