14. februar – Najpopularniji SNS, opala podrška ulasku u EU

foto: Arhiva

BEOGRAD – Najpopularnija partija u Srbiji je Srpska napredna stranka (SNS) sa podrškom od 28,9 odsto birača, podrška ulasku Srbije u EU opala je na 46,5 odsto, a najveći rast popularnosti zabeležili su Ivica Dačić i njegov SPS, pokazalo je istraživanje Nove srpske političke misli.
Istraživanje, predstavljeno u utorak, pokazalo je da Demokratsku stranku podržava 25 odsto ispitanih, Socijalističku partiju Srbije 11,20 odsto, što je skok od gotovo tri odsto u poređenju sa oktobrom 2011. godine.
Cenzus od pet odsto prešle bi i Demokratska stranka Srbije sa 7,5 odsto, Srpska radikalna stranka sa 6,5 odsto i Liberalno demokratska prtija sa 6,3 odsto, rekao je na konferenciji za novinare urednik NSPM Đorđe Vukadinović.
On je naveo da od stranaka ispod crte “znake života” pokazuju Ujedinjeni regioni Srbije sa četiri odsto podrške, dok su iza njih Socijaldemokratska partija Srbije (26, odsto), Jedinstvena Srbija (1,8), Liga socijaldemokrata Vojvodine (1,6), Partija ujedinjenih penzionera Srbije (1,4), Srpski pokret obnove (0,9) i Dveri (0,7).
Istraživanje je obavljeno od 25. decembra 2011. godine do 5. januara na uzorku od 1.200 ispitanika za sopstvene potrebe Nove sprske političke misli.
Vukadinović je naveo da je razlika između SNS i DS u odnosu na istraživanje u oktobru povećana zbog pada popularnosti DS, koji je sa 27 odsto pao na 25 odsto, a politički analitičar Slobodan Antonić je taj pad obrazložio kritikama kojima je DS izložen kao vladajuća stranka, od kandidature za EU do snega.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *