12. februar – „Priština“ u nazivu, „Beograd“ u fusnoti

foto: Arhiva

TADIĆ IZGLEDA PRISTAJE NA „KOSOVO“ UZ RAVNOPRAVNO POMINJANJE REZOLUCIJE 1244 I OCENE MSP DA PROGLAŠENJE NEZAVISNOSTI NIJE BILO SUPROTNO MEĐUNARODNOM PRAVU

  • Navodno su svi u EU, uključujući Nemačku, kao i Evropsku komisiju, saglasni sa ovakvim „modelom“, pa će briselski posrednik Robert Kuper dobiti nalog da ubedi Prištinu da pristane

Poslednji ustupak koji je Beograd spreman da učini u rešavanju pitanja regionalnog predstavljanja Prištine je da se, uz naziv Kosovo, u fusnoti pojave i Rezolucija SB UN 1244 i mišljenje Međunarodnog suda pravde o jednostranom proglašenju kosovske nezavisnosti, piše Danas pozivajući se na nezvanične izvore bliske državnom vrhu.

U fusnoti bi, kako je listu pojašnjeno, najverovatnije bila navedena Rezolucija 1244 plus ocena MSP da čin proglašenja nezavisnosti nije bio suprotan međunarodnom pravu.

Uprkos gotovo neverovatnoj formulaciji, citira list svoje izvore, da je za Beograd prihvatljivo svako rešenje u kojem se pominje Rezolucija 1244, jer je to obavezujući međunarodni dokument.

Kako se tvrdi, s ovim modelom navodno su saglasni svi u EU, uključujući Nemačku, kao i Evropsku komisiju, odnosno posrednika u briselskom dijalogu Roberta Kupera, pa sada treba da usledi ubeđivanje Prištine da pristane.

Edita Tahiri, šef prištinskih pregovarača, izjavila je ovim povodom za Danas da će Priština „prihvatiti svaki dogovor o regionalnom predstavljanju, ako je u skladu sa Ustavom Kosova i realnošću da je većina država u regionu priznala nezavisnost“.

Izvor: Fakti, Agencije

Jedan komentar

  1. Tadić and comtany izdaše Srbiju to se videlo od prvog njegovog
    dana od kad vlad Srbijom. Pitanje je sada na biraćima kome će
    dati svoj glas.Šiptari i Dosovska politika koračaju u istom
    stroju propagande protiv Patriotske Srbije!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *