12. фебруар – „Приштина“ у називу, „Београд“ у фусноти

фото: Архива

ТАДИЋ ИЗГЛЕДА ПРИСТАЈЕ НА „КОСОВО“ УЗ РАВНОПРАВНО ПОМИЊАЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ 1244 И ОЦЕНЕ МСП ДА ПРОГЛАШЕЊЕ НЕЗАВИСНОСТИ НИЈЕ БИЛО СУПРОТНО МЕЂУНАРОДНОМ ПРАВУ

  • Наводно су сви у ЕУ, укључујући Немачку, као и Европску комисију, сагласни са оваквим „моделом“, па ће бриселски посредник Роберт Купер добити налог да убеди Приштину да пристане

Последњи уступак који је Београд спреман да учини у решавању питања регионалног представљања Приштине је да се, уз назив Косово, у фусноти појаве и Резолуција СБ УН 1244 и мишљење Међународног суда правде о једностраном проглашењу косовске независности, пише Данас позивајући се на незваничне изворе блиске државном врху.

У фусноти би, како је листу појашњено, највероватније била наведена Резолуција 1244 плус оцена МСП да чин проглашења независности није био супротан међународном праву.

Упркос готово невероватној формулацији, цитира лист своје изворе, да је за Београд прихватљиво свако решење у којем се помиње Резолуција 1244, јер је то обавезујући међународни документ.

Како се тврди, с овим моделом наводно су сагласни сви у ЕУ, укључујући Немачку, као и Европску комисију, односно посредника у бриселском дијалогу Роберта Купера, па сада треба да уследи убеђивање Приштине да пристане.

Едита Тахири, шеф приштинских преговарача, изјавила је овим поводом за Данас да ће Приштина „прихватити сваки договор о регионалном представљању, ако је у складу са Уставом Косова и реалношћу да је већина држава у региону признала независност“.

Извор: Факти, Агенције

Један коментар

  1. Tadić and comtany izdaše Srbiju to se videlo od prvog njegovog
    dana od kad vlad Srbijom. Pitanje je sada na biraćima kome će
    dati svoj glas.Šiptari i Dosovska politika koračaju u istom
    stroju propagande protiv Patriotske Srbije!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *