12. februar – Anonimusi oborili sajt Interpola

Vašington — Hakerska grupa Anonimni srušila je Interpolov sajt, samo dan pošto su onesposobili sajt američke tajne službe CIA.

Anonimni i njihove pristalice su protestovali širom Evrope upozoravajući na štetnost sporazuma o zaštiti autorskih prava na internetu (ACTA).

Pristalice grupe su u poslednje vreme pokrenule akcije na internetu širom sveta, rušeći sajtove državnih institucija, političkih stranaka i međunarodnih organizacija koje okrivljuju za gušenje sloboda i demokratije.

Hakerska grupa je prethodnog meseca na kratko onesposobila za rad sajtove Ministarstva pravde SAD I FBI, u znak osvete zbog gašenja jednog od najvećeg sajta za razmenu fajlova Megaaploud.

Anonomni postoje od 2008. godine i predstavljaju neformalnu grupu na internetu koja se bori protiv veb cenzure i često se smatra naslednikom Vikilksa.

Izvor: Tanjug

2 komentara

  1. Ne budite naivni. Anonimni su jedna od CIA psiholoskih operacija.

  2. Politicki svesni

    Moj stav je da je ovo tajna operacija same CIA-e, kako bi sebi pruzila izgovor za cenzuru interneta. “Vidite kakva opasnost su ti hakeri, da smo cak i mi u ugrozeni – mi, naprosto, moramo da uvedemo apsolutnu kontrolu da bismo vas zastitili”.
    I ovi napadi kao slucajno dolaze BAS SADA kada se odlucuje o slobodi interneta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *