12. фебруар – Анонимуси оборили сајт Интерпола

Вашингтон — Хакерска група Анонимни срушила је Интерполов сајт, само дан пошто су онеспособили сајт америчке тајне службе ЦИА.

Анонимни и њихове присталице су протестовали широм Европе упозоравајући на штетност споразума о заштити ауторских права на интернету (АЦТА).

Присталице групе су у последње време покренуле акције на интернету широм света, рушећи сајтове државних институција, политичких странака и међународних организација које окривљују за гушење слобода и демократије.

Хакерска група је претходног месеца на кратко онеспособила за рад сајтове Министарства правде САД И ФБИ, у знак освете због гашења једног од највећег сајта за размену фајлова Мегааплоуд.

Анономни постоје од 2008. године и представљају неформалну групу на интернету која се бори против веб цензуре и често се сматра наследником Викилкса.

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. Ne budite naivni. Anonimni su jedna od CIA psiholoskih operacija.

  2. Politicki svesni

    Moj stav je da je ovo tajna operacija same CIA-e, kako bi sebi pruzila izgovor za cenzuru interneta. “Vidite kakva opasnost su ti hakeri, da smo cak i mi u ugrozeni – mi, naprosto, moramo da uvedemo apsolutnu kontrolu da bismo vas zastitili”.
    I ovi napadi kao slucajno dolaze BAS SADA kada se odlucuje o slobodi interneta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *