Nezamenljivi

Piše Aleksandar Đaja

Čak i da Srbi zaista žive samo na mitovima, njihovi sadašnji vlastodršci bi morali da znaju da je celokupna hrišćanska civilizacija nastala na antičkoj civilizaciji, direktno proizašloj iz starogrčke mitologije…

 

Zamenik premijera Ivica Dačić izjavio je 31. decembra prošle godine, sledeće: „Neće Srbija propasti ni ako ostane bez Kosova. I to se dešavalo u srpskoj istoriji (…) Ako budemo živeli na mitovima, ostaćemo bez ičega“.

„VELIKA“, SRBIMA NERAZUMLJIVA POLITIKA
Kako je moguće da jedna Velika Britanija ne može da živi bez Foklandskih (ili Malvinskih) ostrva udaljenih od nje hiljadama kilometara, na kojima obitavaju samo pingvini, galebovi, morske laste i tri Engleza – a da Srbije može bez Kosova i Metohije, gde su koreni svega srpskog što postoji na kugli zemaljskoj? Kako je moguće da su, svojevremeno, kada se raspadala bivša SFRJ, Slovenci, na primer, zdušno podržavali referendum Šiptara o secesiji Kosova od Srbije, iako na Kosovu i Metohiji ni onda nije živeo nijedan Slovenac – a, da se danas, protiv legitimnog referenduma Srba sa severa Kosova, koji ne žele da u svojoj zemlji žive pod šiptarskom vlašću – izjašnjava tzv. „srpski pregovarač“ Borko Stefanović, nazivajući je „lošom inicijativom, spremljenom u stranačkim kuhinjama u Beogradu, koja je bespotrebna i nije pravno utemeljena“. Pa, ako takav stav (u čijoj li je „kuhinji“ samo on spremljen?) ima čovek koji treba da štiti Srbe na Kosovu i Metohiji, šta onda treba da kažu Tači, Amerika ili Nemačka? Kako je moguće da nekakva „poslanica u Skupštini Kosova“ Rada Trajković dobija prostor u srpskim medijima da izjavi kako je „cilj inicijative za održavanje referenduma na severu Kosova i Metohije miniranje evropske perspektive Srbije“ – kada država Srbija ne priznaje „državu Kosovo“, pa samim tim ni njen samozvani „parlament“, pa samim tim, valjda, ni „poslanicu Radu“ iz tog „parlamenta“? A što je posebno simptomatično, isti stav ima i Mirko Cvetković, predsednik vlade te iste države koja ne priznaje taj „parlament“ i, logično, „poslanicu Radu“: „Smatramo da je referendum nepotreban, jer ne bi doneo bilo kakvu korist. Istovremeno, i barikade su završile svoju ulogu i one ne bi trebalo da postoje“… O tempora, o mores!… Znači li to da je u pitanju opet neka „velika“ i za ostatak srpskog naroda nerazumljiva politika, ali koju će i dalje da vode „mali ljudi“? Je li je moguće da je Srbija, zaista, „zamenljiva“, a da su nezamenljivi – samo srpski vlastodršci?

[restrictedarea]

Da li nas to Ivica, Borko, Rada i Mirko pripremaju na bezuslovno priznavanje nezavisnosti Kosova zarad dobijanja „statusa kandidata“, ali postepeno, „na kašičicu“, tako da srpska javnost pre izbora nekako proguta taj otrov, ali da posle izbora to bitno ne utiče na nastavak vladavine režima Borisa Tadića? Moguće… samo što ovog puta takva „alhemija“ ne može da prođe, čak ni kod ovako zombiranog i od 5. oktobra 2000. godine ubijenog u pojam srpskog naroda. Jer, „Kosovo“ nije samo reč ili geografska odrednica – ono je deo kolektivnog pamćenja srpskog naroda, genetski kod koji je iznad svakog bljutavog političkog cenkanja. I zato je takva često plasirana premisa pojedinih srpskih političara, a još više predstavnika tzv. „NVO sektora“, o Kosovu kao „mitologiji“, maltene, kao „proizvodu pesničke mašte“, a ne južnoj pokrajini države Srbije, uz obavezno (valjda, kao nekakav alibi) pozivanje na „realnost“, u najmanju ruku uvredljiva za svakog srpskog patriotu. Zapravo, ona je definitivno protivustavna i podleže krivičnom gonjenju!

UPOZORENJE BROJ 9
Jer, svaka nacija, ako i malo drži do sebe, a želi da je drugi poštuju, mora, pre svega, da poštuje samu sebe. Srbija je, međutim, tu famoznu Tadićevu „crvenu liniju“ odbrane državnih i nacionalnih interesa već odavno prešla, i nastavlja da prelazi. Ali, aktuelni režim nastoji da, zarad opstanka na vlasti u nedogled, u tu pokvarenu igru „na kašičicu“ uvuče i srpski narod, time što će svoju nesposobnost, neodgovornost i svoje, za sedam kopalja promašene političke ciljeve prebaciti na njegova leđa, prikazujući svoju političku i ekonomsku agoniju kao deo kolektivne agonije građana Srbije. Tako dolazimo do „Upozorenja broj 9“, iz poznate „Strategije manipulisanja ljudima putem medija“, Noama Čomskog, a koje glasi: „Treba ubediti svakog pojedinca da je samo i isključivo on odgovoran za sopstvenu nesreću, usled oskudnog znanja, ograničenih sposobnosti, ili nedovoljnog truda. Tako nesiguran i potcenjen pojedinac, opterećen osećanjem krivice, odustaće od traženja pravih uzroka svog položaja i pobune protiv ekonomskog sistema“.
S toga, „čuvena“ postpetooktobarska bajata „žvaka“ o tome da Srbi žive na kosovskoj mitologiji, a ne na „realnosti“ i da će zbog toga ostati goli kao pištolji – nije samo deo zloćudnog spektra političke demagogije Demokratske stranke i pojedinih njenih starih i novih trabanata, nego je u istorijskom, filozofskom, psihološkom i svakom drugom pogledu odraz njihove totalne neobrazovanosti! Jer, čak i da Srbi zaista žive samo na mitovima (što je, naravno, besmislica), njihovi sadašnji vlastodršci bi morali da znaju (to, možda i znaju) da je celokupna hrišćanska civilizacija, dakle i zapadnoevropska, nastala na antičkoj civilizaciji, na njenim društvenim, kulturnim i umetničkim tekovinama. A te su antičke tekovine (to sigurno ne znaju) direktno proizašle iz starogrčke mitologije, što znači da je hrišćanska civilizacija na planeti Zemlji nastala takođe – iz mitologije!
I zašto bi onda samo Srbi trebalo da se stide i zaziru od svoje sopstvene duše, oličene u slavnom kosovskom mitu? Pogotovo, što to i nije „mit“, već istorijska činjenica o plemenitoj žrtvi kneza Lazara i svih srpskih vitezova, koji su svojim životom (drugi put, vala, neće!) spasili zapadnu Evropu od Osmanlijske najezde. A na pitanje da li su srpski vlastodršci „nezamenljivi“ zato što stvarno misle da jesu, zato što su građani Srbije oduševljeni njihovom vladavinom, što niko ne pokušava ili ne sme da ih zameni, odgovor je samo jedan: režim Borisa Tadića je zamenljiv koliko i gumica na pokvarenoj slavini! Nezamenljiv je jedino – „kosovski mit“!

[/restrictedarea]

4 komentara

  1. SVE ODLUKE STETNE PO SRBSKI NAROD I DRZAVU SRBIJU KOJE SU DONETE I KOJE EVENTUALNO BUDU DONETE OD OVE NENARODNE,IZDAJNICKE,SLUGANSKO-PODANICKE,KORUMPIRANE I KO ZNA JOS KAKVE VLADAJUCE BULJUMENTE BICE PONISTENE A DONOSIOCI – REALIZATORI ZASLUZENO KAZNJENI.

  2. Uobičajena “mantra” režima je da je odluka o raspisivanju referenduma, navodno, protiv državnih interesa, odnosno, “strančarenje”, odnosno – da predsednike opština na severu Kosova kontrolišu SNS i DSS. Prrema “žutima”, dakle, to je zbog partijskih interesa, a protiv države – kao da njihovo napadanje referenduma nije isto zbog “partijskih interesa” DS-a?! Jedina razlika između te dve stvari jeste u tome što će referendum Srba na severu pokrajine možda nešto dobro i da donese, dok sve ono što rade DS i njeni sateliti – uvek nanosi štetu, kako narodu srpskom, tako i državi Srbiji i ogromnoj većini svih njenih građana. Izuzimajući onih 5 % privilegovanih članova DS-a, koji su se za vreme mandata “žutih” enormno obogatili! Zaključak jeste: svaka reč koja izađe iz usta vrha DS-a puka je demagogija, a gotovo uvek bezobzirna laž! Pozdrav Đaji i Pečatu – do pobede!

  3. Ne samo bez Kosova i Metohije, nego, prema politici sadašnjih srpski vlasti, mi možemo i bez Vojvodine, Raške oblasti, juga Srbije – bez svega, sem bez Dedinja! Narode Srbije, menjaj što pre ove nesposobnjakoviće i štetočine, jer ćemo i bez gaća ostati!

    • Ma, nisu samo gaće problem, jer možeš i da ostaneš go, pa da kupiš druge… Nego, “žuti” su uzeli toliko kredita kod “svetskih lihvara” kako bi uz pomoć tog novca zadržali svoju vlast, da smo i mi i naši potomci već sada dužni do guše MMF-u, Svetskoj i ostalim bankama… Drugim rečima, “žuti” su nas od petog oktobra do sada već višestruko rasprodali… Pitanje je da li još uvek postojimo…?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *