25. januar – Kosovski Srbi traže pokrajinske i lokalne izbore

BEOGRAD – Potpredsednik Skupštine zajednica opština KiM Marko Jakšić izjavio je danas da su Srbi južno od Ibra pokrenuli inicijativu kojom će od republičkih vlasti zatražiti rapisivanje lokalnih i pokrajinskih izbora, paralelno sa parlamentarnim.
“Ono što sam ja čuo je da je već negde više od 10.000 potpisa skupljeno”, rekao je Jakšić na konferenciji za novinare Srpskog nacionalnog veća severnog KiM i Skupštine zajednica opština KiM u Beogradu.
On je dodao da Srbi na severu Kosova podržavaju tu peticiju i da će se odmah nakon referenduma o priznavanju kosovskih insitucija, najavljenog za 14. i 15. februar, uključiti u prikupljanje potpisa koji će onda biti odneti predsednici Skupštine Srbije Slavici Đukić Dejanović i predsedniku Borisu Tadiću.
“Na taj način bi i implicitno i eksplicitno bilo traženo da se poštuje Ustav Srbije”, naveo je Jakšić.
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Ljubomir Kragović najavio je da će za sledeću sedmicu zakazati sednicu Odbora na kojem će se poslanici izjasniti o inicijativi za referendum o prihvatanju kosovskih institucija, čije su održavanje Srbi sa severa Kosova zakazali za 14. i 15. februar.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Stara narodna izreka da snop pruća vezan je nasalomljiv tako i
    vi braćo sa Svetog Kosmeta možete i morate pobediti u svojim željama življenja u jedinstveno državi Srbiji. To imajte na
    umu i razumu zvaničan Beograd nije mesto gde imate sagovornika
    mi svi moramo to da trpimo do izbora i pobede patriotske Srbije
    Srbije koja neće klečati u Briselu ili Wašingtonu ima i drugih
    naroda i država gde nemoramo klečati i moliti otpadke sa njihove
    bogate opljačkane trpeze to Zapad neprekidno čini stotinama godina. U pamet Srbijo sad je naše vreme sutra će biti kasno IZBORI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *