17. januar – Uslov je ukidanje paralelnih struktura

Velika Britanija se neće protiviti dijalogu Beograda i Prištine o planu koji je predložio predsednik Srbije Boris Tadić ako Beograd ispuni ranije postavljene uslove i ukine paralelne strukture, rekao je britanski ambasador u Prištini Ian Klif prištinskom listu Koha ditore.
Klif je naveo da se Britanija neće suprotstaviti Tadićevom planu za rešenje kosovskog pitanja, jer je taj predlog u skladu sa Ahtisarijevim planom.
Tadić je predložio plan od četiri tačke koje bi bile razmotrene u dijalogu za rešenje kosovskog pitanja – srpski manastiri na Kosovu, garancije za Srbe koji žive u enklavama, imovina države i građana Srbije na Kosovu i pitanje severa Kosova.
“To je dobar plan jer su sva četiri pitanja šire obuhvaćena u Ahtisarijevom planu. Uvek ima mesta za dijalog i ne bi trebalo da zaboravimo da Ahtisarijev plan omogućava srpskoj zajednici na Kosovu da održava posebne veze sa Beogradom”, rekao je Klif.
Britanski ambašador u Prištini istakao je da je pre dijaloga o četiri tačke neophodno nastaviti tekući dijalog dve strane u Briselu i sprovesti postignute sporazume i ostvariti napredak u regionalnoj saradnji.

Izvor: Beta

3 komentara

  1. … znamo, da ‘zapad’ ima uslova – k’o pas buva ?! I samo krajnje naivan ili nesto ‘teze’ – nastavlja “evropskim putem” ?!

  2. Srbija je odbacila Athisarijev plan o njemu nema razgovora ko
    se vraća na taj plan taj izdaje državu Srbiju. Srbija mora naći
    naćina o povratku okupirane teritorije u državni poredak ili
    DATI OSTAVKU I REĆI NISAM SPOSOBAN DALJE BITI PREDSEDNIK SRBIJE.
    Ali to pusto ali vlast sa slašću nedaje se bez izbora. Na izbore
    do pobede patriotske Srbije.!!

  3. Svetlost i toplina

    NEĆE DUGO NI ZAPAD BITI OVO ŠTO JE SADA..VREME ISTIČE I NJIMA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *