20. decembar – Koštunica: Zahtevi prevazišli svaku meru

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica ocenio je danas da je Srbiji „potrebna nova politika i novi državni cilj“, kao i da je „vreme da se Brisel obavesti da Srbija više ne želi da postane član Evropske unije“.

„To podrazumeva i uspostavljanje novih odnosa Srbije i EU, koji bi se zasnivali na razvijenoj ekonomskoj saradnji, koja bi bila u obostranom interesu“, naveo je Koštunica.

Prema njegovim rečima, zahtevi koje Brisel uspostavlja Srbiji za dobijanje kandidature prevazišli su svaku meru koju može da podnese suverena država.

Dodao je da, pored toga, „svako dalje insistiranje na evropskim integracijama može skupo da košta srpsku privredu jer se primenom Sporazuma o stabilizaciji i prudrživanju sa Evropskom unijom nanose gubici srpskoj privredi“.

„Novi odnosi sa EU treba da se zasnivaju na čistom računu i ekonomskoj saradnji koja je u obostranom interesu“, ocenio je Koštunica.

6 komentara

  1. Iz svog ovog haosa i ponizenja koja nam stizu iz evrope jedino nas moze izvuci Vojislav Kostunica .

  2. … pa i nisu… mozda se ponekad “zanesu” – jer ima jos o-ho-ho zahteva i uslova ?! A kao da da im se ‘planovi’ ne ostvaruju po odredjenom ‘tajmingu’, pa postaju -nervozni ????!!!

  3. IZBORI NA SVIM NIVOIMA ste zatražili i logično je da istrajete na svaki zakonom predviđen i dozvoljen način ! Konstatacije su više nego jasne – i zato budite odgovorni težini problema ! Sve što govorite apsolutno ste u pravu i imaćete najveću podršku do sada ! Vlast sigurno neće raspisati izbore sve dok to ne bude primorana da učini !

  4. jos nesto zamrznuti sve odnose sa evropskom unijom do daljnjeg pa ako ima se svidj neka kusaju a ako pa ne put pod noge pa sa kosova sit sam vise i evrope i evropske unije.

  5. Samo je jedno sigurno za Srbe: Stradanje, koje se po ko zna koji put ponavlja.
    Verovatno sledeći zahtev Nemačke politike tj, EU biće: Streljati 100 Srba, za svaku protiv evropsku izjavu! Ima još jedna gora varijanta, a ta je Vuk Drašković za presednika Srbije, tako da kvota može i da se poveća, ako NATO nije zadovoljan.Možda pominjanje Draškovića u ovom konteksu gore navedenog teksta može biti nekom čudno, ali nije.Vukov “Preokret” je potreban Srbiji, prvenstveno da se oslobodi istrošenih političara kao Vuk Drašković i da Koštunica kao neiskompromitovani političar ipak postavi jedno pitanje sebi: koliko i kako će Srpski narod da strada i da li ima praktičnu alternativu u kojoj je Srpski narod zaštićen.

    Milić Petrić

  6. Da opozicija nije anemicna i nesposobna,odmah bi pozvala gradjane Srbije na opstu gradjasku neposlusnost,ulicne proteste,strajkove i na druge nacine paralisanje i funkcionisanje izdajnickog rezima bednog predsednika Srbije, borisa tadica.
    Samo tako se moze zaustaviti poizavanje,sramocenje i rasparcavanje Srbije. Cekati izbore na prolece BICE pogubno za buducnost Srbije.
    Zato na noge malo i veliko staro i mlado..za Srbiju!

    “GLAVU DAJEM KOSOVO NE DAJEM”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *