1. decembar – VLAST NE BRANI NI NAROD, NI DRŽAVU!

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je danas da zvanični Beograd na Kosovu ne brani ni državu, ni narod, već ga se „polako odriče“.

„Barikade na Kosovu nisu nastale iz pustog hira naroda, već se taj narod našao u nezahvalnoj ulozi – on brani i sebe i državu na Kosovu, a država – istovremeno – ne brani ni narod, već ga se polako odriče kroz pregovore u Briselu, a ne brani ni samu državu“, rekao je Koštunica.

Po rečima predsednika DSS, u delovanju naroda na severu Kosova „ništa se ne čini zakulisno“, već u organima u kojima učestvuju sve političke stranke, skoro bez izuzetka, dok se u Beogradu Skupština Srbije uopšte ne bavi Kosovom.

„Skupština Srbije nije uspela da iznedri deklaraciju o Kosovu, a postojeću, od 30. jula, ne poštuje. Jer, sve što je učinjeno u pregovorima u Briselu, uključujući i poziv Srbima da uklone barikade, suprotno je toj deklaraciji“, naveo je Koštunica.

On je zaključio da je „paradoksalno, zvanični Beograd između Mitrovice i Brisela“:

„Kosovska Mitrovica i opštine sa severa Kosova bave se pitanjem Kosova, kako da ne dozvole uspostavljanje granice. Kosovom se itekako bavi Brisel, na našu ozbiljnu štetu. A nešto između, što bi trebalo da se najozbiljnije bavi Kosovom – zvanični Beograd – Kosovom se ne bavi.“

4 komentara

  1. Na sve ovo štose dešava unutar srpskih političkih stranaka
    dali na vlast ili opziciji trebalo bi da znaju koje kakvog
    karaktera.Mi koji posmatramo sa strane nepoštenu borbu za
    glasove na izborima samo možemo da kažemo jadni narode srpski.
    Karakteri se pokazuju na rezultatima vlasti bilo koje,ovi imaju
    samo pohlepu za vlast i slast koja dolazi pomoću vlasti.

  2. Sančo Pansa

    Više je nego očigledno da Borko i Tadić sinhronizovano i neumoljivo rade na uništenju rez.1244SB UN i nestanku KiM sa teritorije Srbije a sve u ličnu korist, kao i svojih mentora iz SAD i naravno Šiptara.

  3. Sančo Pansa

    Nadati se da Rusi ipak imaju više uticaja i tako uspiju nagovoriti EU (Njemce)da ne obmanjuju pretjerano ubjedljivo Tadića oko KiM i spuste loptu sa iluzijama o suživotu Srbije u EU! Možda i on u vremenu shvati da je ipak neumjesan dar SAD (nama sveto) KiM za imaginarno članstvo u Uniji koja je još uvjek u pokušaju a kako stvari stoje i ostaće samo u pokušaju. Odnekud imam utisak da se ta ideja o EU nikad nije ni dopala Americi i Izraelu, u tom slučaju nesumnjam da će se postarati da se što kasnija ta EUnija i ostvari…a možda i nikad. Nijesam primjetio da ni SAD ni Izrael voli da ih bilo ko poziva na odgovornost, zašto bi onda to dozvolili sjutra nekoj Super Državi EU, ukoliko mogu već danas da je spriječe u tome!?

  4. bogdan basaric

    Iz ove novonastale situacije,postoji samo jedan izlaz. Izbori… Ko god da uzme vlast nece mu lako biti,ali vredi pokusati.
    Boris Tadic i njegovi mentori,doziveli su nezapamcen poraz,kako u zemlji,tako i u velikom svetu.
    To sto se nije uklopio u ruski,kineski ili spanski,osecaj za politicku realnost,mene ne cudi.Nije se mnogo ni trudio.
    Nemci,Francuzi,Englezi,2srpski prijatelji” itd. i sl. javljajuci da od kandidature nema nista,jasno stavljaju do znanja,da ce Srbija,morati jos mnogo toga da cini,bez obzira,da li nam se to svidja ili ne.
    Imam utisak,da ce nase, egzistencijalne brige,kao i moralna,pravna i svaka druga preispitivanja,tek nakon sledecih izbora dobiti konacne politicke oblike. Steta,da smo procerdali proteklih 11.godina. Ovaj period politickih poraza,moze nas povuci u dalju krizu,kojoj se ne vidi kraja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *