30. novembar – Pozivom da napuste barikade zaokružena nezavisnost

BEOGRAD – Srpska napredna stranka smatra da je predsednik Srbije Boris Tadić pozivom Srbima da napuste barikade pristao na dolazak albanskih carinika na Jarinje i Brnjak i time omogućio vlastima u Prištini da zaokruže nezavisnost Kosova.
Poslanik SNS Borislav Pelević rekao je novinarima u parlamentu da je Tadić tim pozivom “prekršio Ustav Srbije, zakone i izneverio očekivanja Srba na Kosovu”.
“Tadić je time izneverio očekivanja Srba na severu Pokrajine, jer ih je sve vreme zamajavao. I on i ceo državni brh podržavao je mirne proteste Srba na barikadama”, rekao je Pelević.
On je naglasio da o uklanjanju barikada treba da odluče Srbi, a da će SNS podržati svaku njihovu odluku.
“Tadić je između Kosova i statusa kandidata izabrao status kandidata Srbije u EU. To, međutim, nije ni članstvo, jer će do toga proteći dosta godina”, smatra Pelević.
On je ocenio da je predsednik države uveren da će izgubiti naredne izbore ukoliko Srbija ne dobije status kandidata za članstvo u EU i da se “tu radi o njegovoj borbi za vlast”.
Pelević je podvukao da o situaciji na Kosovu treba da odlučuju ljudi koji tamo žive, a ne predsednik Tadić, šef pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav SteFanović ili ministar za Kosovo Goran Bogdanović, koji prema njegovoj oceni, samo sakupljaju političke poene i žele da ostanu na vlasti.
Predsednik Srbije pozvao je kuče predstavnike Kfora da ne pokreću akcije uklanjanja barikada, a političke predstavnike Srba na severu Kosova da učine sve kako bi se prekinule blokade puteva.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Tadićeva politika pokazala je svoje lice kada je premenio
    skupštinsku rezoluciju,tada je bilo jasno gde je krenila njegova
    politika. Politika završnog čina izdaje celokupnog srpskog
    naroda nisam siguran da je svestan ovoga što se dešava on čupa
    moje,tvoje naše srce iz grudi a toje KOSOVO I METOHIJA za ovu
    izdaju nema oprost to svakom političaru mora biti jasno Srbi
    bez KOSMETA više neće biti Srbi biće neka splačina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *