30. новембар – Позивом да напусте барикаде заокружена независност

БЕОГРАД – Српска напредна странка сматра да је председник Србије Борис Tадић позивом Србима да напусте барикаде пристао на долазак албанских цариника на Јариње и Брњак и тиме омогућио властима у Приштини да заокруже независност Косова.
Посланик СНС Борислав Пелевић рекао је новинарима у парламенту да је Tадић тим позивом “прекршио Устав Србије, законе и изневерио очекивања Срба на Косову”.
“Tадић је тиме изневерио очекивања Срба на северу Покрајине, јер их је све време замајавао. И он и цео државни брх подржавао је мирне протесте Срба на барикадама”, рекао је Пелевић.
Он је нагласио да о уклањању барикада треба да одлуче Срби, а да ће СНС подржати сваку њихову одлуку.
“Tадић је између Косова и статуса кандидата изабрао статус кандидата Србије у ЕУ. Tо, међутим, није ни чланство, јер ће до тога протећи доста година”, сматра Пелевић.
Он је оценио да је председник државе уверен да ће изгубити наредне изборе уколико Србија не добије статус кандидата за чланство у ЕУ и да се “ту ради о његовој борби за власт”.
Пелевић је подвукао да о ситуацији на Косову треба да одлучују људи који тамо живе, а не председник Tадић, шеф преговарачког тима у дијалогу са Приштином Борислав СтеФановић или министар за Косово Горан Богдановић, који према његовој оцени, само сакупљају политичке поене и желе да остану на власти.
Председник Србије позвао је куче представнике Кфора да не покрећу акције уклањања барикада, а политичке представнике Срба на северу Косова да учине све како би се прекинуле блокаде путева.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Tadićeva politika pokazala je svoje lice kada je premenio
    skupštinsku rezoluciju,tada je bilo jasno gde je krenila njegova
    politika. Politika završnog čina izdaje celokupnog srpskog
    naroda nisam siguran da je svestan ovoga što se dešava on čupa
    moje,tvoje naše srce iz grudi a toje KOSOVO I METOHIJA za ovu
    izdaju nema oprost to svakom političaru mora biti jasno Srbi
    bez KOSMETA više neće biti Srbi biće neka splačina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *