16. novembar – Srbi sa severa KiM traže prekid nasilja i ubistava

KOSOVSKA MITROVICA – Povodom nedavnog ubistva Sava Mojsića, u severnom delu Kosovske Mitrovice danas je održan protest na kojem su građani severa Kosova zatražili hitan prekid nasilja i ubistava.
Na protestu koji su oragnizovali predstavnici četiri opštine sa severa Kosova još jednom je osuđeno ubistvo Mosjića koje se dogodilo prošle srede u mešovitom naselju Brđani u severnom delu Mitrovice.
Predstavnik ovog naselja Siniša Lazić izjavio je da građani žele da na ovom područuju “postoji Srbija i da se niko ovde ne može igrati sa Srbijom”.
Na skupu je rečeno da je Mojsić stradao samo zato što je Srbin i da odgovornost za njegovu smrt snose Kfor i Euleks koji su zaduženi za očuvanje bezbednosti.
Govornici su, takođe, izrazili sumnju da će, kao i prethodni zločini nad Srbima, i ovaj najnoviji ostati nerasvetljen.
Oni su minutom ćutanja odali poštu nastradalom Mojsiću, a na transparentima koje su nosili pisalo je “Savo mi ne zaboravljamo – Brđani”, “Mi smo humanitarci a ne kriminalci”, “Nećemo granicu i okove”.
Protest je završen bez incidenata, nakon nešto više od sat vremena.
Mojsić je ubijen u pucnjavi koja se dogodila 9. novembra u naselju Brđani, a tom prilikom iz vatrenog oružja ranjena su još dvojica Srba.
Prethodno je u tuči povređen još jedan Srbin iz Kosovske Mitrovice.
Za ovo ubistvo još niko nije osumnjičen.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *