16. новембар – Срби са севера КиМ траже прекид насиља и убистава

КОСОВСКА МИTРОВИЦА – Поводом недавног убиства Сава Мојсића, у северном делу Косовске Митровице данас је одржан протест на којем су грађани севера Косова затражили хитан прекид насиља и убистава.
На протесту који су орагнизовали представници четири општине са севера Косова још једном је осуђено убиство Мосјића које се догодило прошле среде у мешовитом насељу Брђани у северном делу Митровице.
Представник овог насеља Синиша Лазић изјавио је да грађани желе да на овом подручују “постоји Србија и да се нико овде не може играти са Србијом”.
На скупу је речено да је Мојсић страдао само зато што је Србин и да одговорност за његову смрт сносе Кфор и Еулекс који су задужени за очување безбедности.
Говорници су, такође, изразили сумњу да ће, као и претходни злочини над Србима, и овај најновији остати нерасветљен.
Они су минутом ћутања одали пошту настрадалом Мојсићу, а на транспарентима које су носили писало је “Саво ми не заборављамо – Брђани”, “Ми смо хуманитарци а не криминалци”, “Нећемо границу и окове”.
Протест је завршен без инцидената, након нешто више од сат времена.
Мојсић је убијен у пуцњави која се догодила 9. новембра у насељу Брђани, а том приликом из ватреног оружја рањена су још двојица Срба.
Претходно је у тучи повређен још један Србин из Косовске Митровице.
За ово убиство још нико није осумњичен.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *