15. novembar – Nastavak pregovora u petak?

PRIŠTINA – Posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper predložio je da se sledeći sastanak dve delegacije održi u petak, 18. novembra što su prihvatili predstavnici iz Prištine, piše dnevnik Ekspres.
Prema pisanju prištinskog lista, još se ne zna stav delegacije Srbije.
“Kuper se angažuje sa srpskom stranom da se sledeći sastanak održi u petak”, rekao je savetnik šefice kosovske delegacije Visar Zani.
Prema pisanju lista, nekoliko nedelja nakon prekida razgovora, britanski diplomata je “izgleda” uspeo da ubedi obe strane da zajedno upravljaju granicom, ali za sada još nije poznato da li će to pitanje biti predmet razgovora u petak, ako do njih dodje.
Ranije je bilo dogovoreno da se na prvom sledećem sastanku razgovara o energetici, telekomunikacijama i regionalnoj saradnji.
Priština je spremna da ide na pregovore, bez ozbira na to što se ne zna o čemu će se razgovarati, navodi Ekspres. “Mi – kosovska strana, spremni smo da idemo na razgovore bez obzira na to za kada će oni biti zakazani”, rekao je Zani.

Izvor: Beta

Jedan komentar

  1. NASTAVK??? Direktiva je u pitanju Kuper mora da opravda platu a
    ovaj naš posluško nema o čemu da pregovara mora da sluša i kaže
    OKE Bos to se porazumeva u okupacionom stanju.Nije Srbija u stanju sa ovom vlašću da pregovara jer je pristala na podanički
    status ,to je škola Soroš and company.Šta sledi IZBORI I OPET
    IZBORI dosta prevara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *