14.novembar – Isključen signal Radio Fokusa

Beograd – Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze saopštilo je da je isključen signal Radio Fokusa zbog duga koji od početka godine prelazi 5,5 miliona dinara.

Signal je isključen na lokacijama Avala, Gorica i Rudnik.

”Nakon više pokušaja da dogovorom dođemo do zajedničkog rešenja kako bi Radio Fokus izmirio dugovanja prema ETV, u petak 11. novembra, u 16 sati bili smo prinuđeni da prekinemo emitovanje programa ovog komercijalnog emitera na teritoriji Srbije”, kažu u ovom preduzeću.

ETV ističe da dugovanja ovog emitera od početka godine premašuju 5,5 miliona dinara, te da dužnik do danas, i pored nekoliko predloga za izmirenje ili reprogram duga, ni jednom nije pokazao volju da bilo šta plati.
Ova odluka se zato ne može dovoditi ni jednog trenutka u vezu ni sa čim drugim, a pogotovo ne sa pokušajem ograničavanja slobode medija, navode u ETV.
Direktor Radio Fokusa je zatražio da se potpuno isključe predajnici, kao i da se njihovim ekipama dozvoli da ih demontiraju i odnesu iz objekata, što pokazuje da i dalje ne postoji namera da se dug izmiri, zbog čega će ETV biti prinudjen da zatraži sudsku zaštitu, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

2 komentara

  1. I krajnje je vreme da se ta radio stanica utuvi.Jedini radiski program gde običnji građani mogu da iznesu svoje muke zapažanja i da se izjadaju naživot koji im je sve teži i teži.Providno je obrazloženje dug,i to baš sad predizborna godina .Mnogo slušalaca ima ovaj radio ,pratim svaki dan i tu se mogu čuti stvari koeje drugi mediji prećutkuju.

  2. Svetlost i toplina

    Niko nema prava da sam sudi i presuđuje – pa ni RTS emisiona
    tehnika koja je pod upravom “žute” družine.Oni su ti pravi
    inicijatori ovog pokušaja “ućutkivanja” radija FOKUS.Narod ima
    pravo da kaže šta ga muči.Time se smanjuje mogućnost narodnog
    bunta i nalaze se druga sredstva pobune.Ničija nije gorela
    večno – pa ni ŽUTA STRAHOVLADA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *