14.новембар – Искључен сигнал Радио Фокуса

Београд – Јавно предузеће Емисиона техника и везе саопштило је да је искључен сигнал Радио Фокуса због дуга који од почетка године прелази 5,5 милиона динара.

Сигнал је искључен на локацијама Авала, Горица и Рудник.

”Након више покушаја да договором дођемо до заједничког решења како би Радио Фокус измирио дуговања према ЕТВ, у петак 11. новембра, у 16 сати били смо принуђени да прекинемо емитовање програма овог комерцијалног емитера на територији Србије”, кажу у овом предузећу.

ЕТВ истиче да дуговања овог емитера од почетка године премашују 5,5 милиона динара, те да дужник до данас, и поред неколико предлога за измирење или репрограм дуга, ни једном није показао вољу да било шта плати.
Ова одлука се зато не може доводити ни једног тренутка у везу ни са чим другим, а поготово не са покушајем ограничавања слободе медија, наводе у ЕТВ.
Директор Радио Фокуса је затражио да се потпуно искључе предајници, као и да се њиховим екипама дозволи да их демонтирају и однесу из објеката, што показује да и даље не постоји намера да се дуг измири, због чега ће ЕТВ бити принудјен да затражи судску заштиту, наводи се у саопштењу.

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. I krajnje je vreme da se ta radio stanica utuvi.Jedini radiski program gde običnji građani mogu da iznesu svoje muke zapažanja i da se izjadaju naživot koji im je sve teži i teži.Providno je obrazloženje dug,i to baš sad predizborna godina .Mnogo slušalaca ima ovaj radio ,pratim svaki dan i tu se mogu čuti stvari koeje drugi mediji prećutkuju.

  2. Светлост и топлина

    Нико нема права да сам суди и пресуђује – па ни РТС емисиона
    техника која је под управом “жуте” дружине.Они су ти прави
    иницијатори овог покушаја “ућуткивања” радија ФОКУС.Народ има
    право да каже шта га мучи.Тиме се смањује могућност народног
    бунта и налазе се друга средства побуне.Ничија није горела
    вечно – па ни ЖУТА СТРАХОВЛАДА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *