27. октобар – Почело уклањање барикада

Зупче — Срби из Ибарског Колашина јутрос нешто после осам часова почели су да укљањају део барикаде на магистралном путу Косовска Митровица – Рибарић, у месту Зупче.

Та барикада бија је на путу ка административном прелазу Брњак.

Они дизалицом уклањају велике балване са једне коловозне траке и уклањају с пута стиропор на ком су седели.

На око сто метара од барикаде према јужној Косовоској Митровици Срби су поставили паролу на којој пише “Стоп НАТО” и икону, а на коловозу је великом словима исписано “Слобода 1244, Србија, Русија, Кина, Шпанија, Словачка, Румунија и Грчка” и нацртан крст са четири оцила.
На око 300 метара од барикаде коју уклањајуи Срби налази се једно оклопно возило Кфора и неколико војника.
Барикаде ће према плану који су усвојили председницу четири српске општине на северу Косова и начелник Косовско-митровачког округа данас делимично бити уклоњене и у близини источног моста на Ибру у Косовској Митровици и на улазу у Лепосавић.
На осталим бартикадама, као што је главни мост на Ибру и у месту Јагњеница и Рударе код Звечана, Срби и даље дежурају, а како су рекли, пратиће шта се дешава на саобраћајницама које су јутрос делимично ослобођене.
Према плану, пут ће бити ослобођен за снадбевање припадника Кфора храном и горивом, али не и за припаднике мисије Еулекса.
Председници општина са севера Косова донели су јучеодлукуда данас од 9 часова ослободе по једну саобраћајну траку за Кфор на одређеним путним правцима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *