26. oktobar – Oficiri Kfora na Jarinju o mogućnosti snabdevanja

LEPOSAVIĆ – Pripadnici Kfora, koji se nalaze u bazi iznad administrativnog prelaza Jarinje razgovarali su danas sa predsednikom opštine Leposavić Brankom Ninićem o mogućnostima za snabdevanje svoje baze.
Ninić je, u izjavi Tanjugu, kazao da su dva oficira američkog kontingenta Kfora, nešto oko 11 sati, došla do barikade na putu ka Jarinju i tražila da razgovaraju sa građanima o mogućnostima za snabdevanje baze.
Na tom mestu se zatekao i Ninić, koji je preneo oficirima, kako je rekao, da se danas u Zvečanu održava koordinacioni sastanak sa predstavnicima međunarodnih misija na kojem će biti reči o mogućnosti slobode kretanja transportima Kfor za snabdevanje svojih jedinica, kao i rotaciju.
Ninić je američkim oficirima preneo stav predsednika opština sa severa Kosova da se Kforu omogući sloboda kretanja za potrebe snabdevanja jedinica, kao i rotacije vojnika.
Predsednici opština sa severa Kosova juče su ponovili da Kfor može dobiti slobodu kretanja, dok Euleks mora dati garancije da neće prevoziti kosovske carinike i raditi na uspostavljanju kosovskih institucija.
Komandant Kfora Erhard Drevs, međutim, zahteva bezuslovnu slobodu kretanja za sve međunarodne misije, kako za Kfor, tako i Euleks i sve druge, kao i sve građane Kosova.
Proteklih dana Kfor nije imao nikakve aktivnosti na teritoriji Leposavića, već je sva aktivnost bila usmerena na Zubin Potok.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *